Hrvatska
Zadar u Osijek, Jois u Japan

Zadar u Osijek, Jois u Japan

Autor: Paulo Sarić

Velika promjena u slavonskoj momčadi pred utakmicu s dalmatinskim abaligašem.

Nakon jučerašnje utakmice između Cibone i Zagreba, danas se trima susretima nastavlja 11. kolo HT Premijer lige. Prvi će na teren izići košarkaši Vrijednosnica Osijek i KK Zadar. Dobra forma gostiju već je nebrojeno puta opjevana, no upravo ovaj vikend će niz Naglićeva sastava doživjeti veliki test. Ili, bolje rečeno, dva velika testa. Dalmatince nakon neugodnog gostovanja u Osijeku sutradan čeka još teži posao u Zagrebu protiv najbolje hrvatske momčadi Cedevite. No, korak po korak…

Posao bi Zadranima u Slavoniji mogao biti olakšan neigranjem najboljeg igrača domaćeg sastava Venkateshe Joisa koji je prošlog vikenda odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Vrijednosnica. Kako javlja Glas Slavonije, visoki je Australac dobio unosnu ponudu iz japanske lige te Vladimir Krstić na njega ne može računati u današnjem dvoboju. Velik je to udarac ambicijama Osječana koji su s dvije pobjede u regionalnoj ligi i jednom u domaćem prvenstvu krenuli u sezonu, ali su potom upali u lošu seriju u kojoj su upisali samo dva slavlja – protiv Jazina na domaćem terenu i prošlu subotu u Kaštelima kada su svladali domaću Ribolu 96-100. Jois je bio statistički najbolji igrač Vrijednosnica sa 17.6 koševa i 9.4 skoka u prosjeku, čemu je dodavao i 3.1 asistenciju. Zanimljivo, pritom je najbolje partije pružio u porazima svoje momčadi protiv Splita i Škrljeva kada je zabio po 23 poena. Ovo je već drugi odlazak visokih igrača iz Osijeka nakon što je prije desetak dana klub napustio brat zadarske uzdanice Kristijana KrajineFilip Krajina.

Očekuje se da će Joisevim odlaskom veću ulogu u momčadi dobiti Domagoj Vrkić koji je košarkaški odrastao upravo u KK Zadar te mladi Izraelac Tomer Levinson, a veću bi minutažu u odnosu na meč u Kaštelima trebao dobiti i novopridošli Ivan Krolo. Hoće li se Vrkić „napaliti“ protiv svog bivšeg kluba i odigrati još jednu od predstava iz sage „A Zadru nije valja“ saznat ćemo u popodnevnim satima.

Utakmica je na rasporedu u 16 sati i 30 minuta.