Hrvatska
Zadar u polufinalu, Dubrava uzdignutog čela završila sezonu. Ročak poručio: Vidjet ćemo

Zadar u polufinalu, Dubrava uzdignutog čela završila sezonu. Ročak poručio: Vidjet ćemo

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Odlična utakmica u Dubravi

U drugoj utakmici četvrtzavršnice doigravanja FAVBET Premijer lige Zadar je kao gost slavio u Dubravi 90:78 i tako izborio i drugu pobjedu s kojom je ušao u polufinale gdje ga očekuje pobjednik dvoboja Cedevita Junior – Dinamo.

Dubrava je pred svojim gledateljima pružila sjajan otpor favoriziranim gostima i dostojno završila sezonu koju je obilježila sjajna završnica  gdje je momčad Marijana Bagarića slavila u osam od posljednjih jedanaest susreta. Da se Lavovi neće tek tako predati pokazalo je otvaranje susreta (13:8) u kojem je dvije trice ubacio Kenan Karahodžić, a jednu Toni Ročak. Razigrao se i mladi organizator igre Stellan Rajaofera, a nakon druge trice Matea Vidovića sredinom druge četvrtine Dubrava vodi 33:30. Završnicu druge četvrtine uz Luku Božića obilježili su Dario Drežnjak i Adem Mekić koji su odveli goste na odmor s +6 (47:41)

Nije se Dubrava predavala ni u nastavku gdje je poslije trice Karla Vragovića sredinom treće četvrtine bila na minus 3 (54:57), a Vragović i Rajaofera su na startu posljednje četvrtine zagrijali dvoranu kada su ”žuti” stigli na minus 6 (67:73). Neizvjesnost je nestala tricama Božića i Drežnjaka, te poenima Lovre Mazalina pa su Zadrani mirno susret priveli kraju.

”Nije nam ni u Zadru bilo lako osim prve četvrtine. Dubrava se pokazala kao čvrsta momčad i nisu slučajni njihovi posljednji rezultati. Morali smo se dobro oznojiti da bi prošli u polufinale. Čestitam mojim igračima, a sada se moramo odmoriti i okrenuti polufinalu”, kazao je trener Zadra Danijel Jusup.

”Ponosan sam na svoje igrače i cijeli svoj stožer od mentora Mladena Starčevića preko kondicijskih trenera i fizioterapeuta jer mislim da smo svi bili na svom maksimumu. Napravili smo dobar posao i u doigravanju u obje utakmice dali svoj maksimum protiv najbolje momčadi u Hrvatskoj. Čestitke Zadru i želim im sreću u nastavku”, kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić.

Božić je s 23 poena predvodio Zadar, Mazalin i Marko Ramljak su dodali po 15, Karlo Žganec 13, a Drežnjak 10 poena koji je naglasio: ”Dubrava je igrala jako dobro i mislim čak da smo imali najtežeg mogućem suparnika u četvrtfinalu jer su bili u jako dobroj formi.”

”Imali smo jedan cilj u ovoj utakmici a to je da dođemo s energijom i damo sve od sebe. To smo napravili i ja sam ponosan na svoje suigrače i trenere. Na kraju nismo uspjeli, ali mislim da nemamo razloga biti žalosni. Drago mi je bilo biti dio ove momčadi, a vidjet ćemo što donosi ljeto”, kazao je Ročak koji je s 18 poena i 8 skokova predvodio Dubravu. Vragović je ubacio 15, Rajaofera 14, a Vidović 13 poena.