Hrvatska
Zadar u Sinju u najvažnijim trenutcima izvlačio najbolje poteze

Zadar u Sinju u najvažnijim trenutcima izvlačio najbolje poteze

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Zadar je opravdao ulogu favorita i zasluženo uzeo bodove na sinjskom parketu.

Alkar je zaprijetio sredinom trećeg perioda, ali na kraju je presudila individualna kvaliteta gostiju koji su u najvažnijim trenutcima izvlačili i najbolje poteze…

Alkar – Zadar 83:100 (20:21, 17:28, 22:21, 24:30)

Prilično izjednačeno igralo se kroz prvih deset minuta. Alkar je iskoristio nešto sporiji ulazak Zadra u utakmicu i poveo 12:8, ali nakon minute odmora gosti serijom 8-0 vraćaju prednost na svoju stranu. Ipak, Alkar se nije dao obeshrabriti, brzo se vratio u egal i na prvi mini predah otišao s minimalnim zaostatkom (20:21).

Prva kriza na strani sinjske momčadi dogodila se sredinom druge četvrtine, Zadar je serijom 5-0 stigao do plus šest, no bio je tek početak bolje igre Zadra koji je relativno lako dolazio u pozicija za poentiranje i do odmora je tako prikupio višak od 12 koševa (37:49).

U 23. minuti Zadar je ostvario i plus 14, činilo se da bi mogao prelomiti utakmicu, ali tada domaći dižu ritam i kroz samo dvije i pol minute spuštaju zaostatak na svega minus pet. Zadar je odbio sinjski napad, pogodio je nekoliko teških šuteva i pred završnih deset minuta osigurao 11 koševa prednosti (59:70).

Dobra šuterska dionica domaćih početkom četvrte četvrtine odmah je dobila odgovor s druge strane, tako da su gosti i dalje relativno lako držali desetak i više koševa prednosti. Nije Alkar imao snage dodatno pritisnuti Zadar tako da se završnica susreta dočekala bez velikih uzbuđenja.