Hrvatska
Zadar u završnici okrenuo Dubravu, u doigravanju jedni na Dinamo, drugi na Cibonu

Zadar u završnici okrenuo Dubravu, u doigravanju jedni na Dinamo, drugi na Cibonu

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Završila je Liga za prvaka

U posljednjoj utakmici 10.kola HT Premijer lige za prvaka Zadar je kao gost slavio u Dubravi kod Furnira 76:66. Gosti su šutirali 48 trica, a na kraju su dvije (Čampara, Davis) prelomile utakmicu. Dubravaši su puno bolje otvorili utakmicu nego što su to radili u prethodnim susretima i držali kontrolu rezultata pa su nakon minus 7 (29:22) na poluvremenu stigli do egala (36:36). U završnici treće četvrtine Furnir je imao +6 s kojima je ušao u posljednjih deset minuta u kojima se pobjednik rješavao u posljednje tri minute. Nakon što je Matej Bošnjak održao Furnir u susretu (64:67) važnu tricu je zabio Sani Čampara, a nakon što je Juan Davis zabio treću tricu bilo je jasno da bodovi odlaze u Zadar.

''Zadar je fizički dominantna momčad i jednostavno smo se opredijelili da riskiramo neke stvari. Definitivno je to uspjelo i veći dio utakmice smo bili u pozitivnom rezultatu. Zadru čestitam na pobjedi, a mojim mladim igračima ostaje kritika na veliki broj napadačkih skokova Zadra (19) i na taj način je jako teško dobiti utakmicu. Igrali smo jako dobru obranu tri četvrtine utakmice uz taj problem sa skokom. Danas nam je i rotacija bila sužena ne igranjem Kuzmanovića i Kosa, a Vidović je dosta brzo skupio osobne pogreške. Može nas zadovoljiti činjenica da smo natjerali Zadar da igra s najjačom postavom kako bi uzeo bodove'', kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.


''Zanimljiva utakmica u kojoj smo imali dosta neraspoloženih igrača. Pokušao sam dati više minuta igračima koji manje igraju, a Furnir se pokazao energetski jako dobra momčad. Do kraja se nije znalo kako će utakmica završiti, a na kraju smo mi pobijedili i to nas može zadovoljiti uoči novih teških utakmica'', dodao je trener Zadra Danijel Jusup.

Kod Zadra Davis je ubacio 14 poena (trice 3/13). Adem Mekić je dodao 12, Marko Ramljak 11, Luka Božić 9, a Čampara 8 (trice 2/10). Kod Furnira Filip Bjelanović je ubacio 15, Bošnjak 14, a Filip Paponja 13

U četvrtfinalu doigravanja Zadar će igrati protiv Dinama, a Furnir protiv Cibone.