Hrvatska
Regija
Zadar uoči Krke: Božić ne trenira, Ramljak i dalje van stroja, Klarica je virozan

Zadar uoči Krke: Božić ne trenira, Ramljak i dalje van stroja, Klarica je virozan

Autor: KK Zadar Photo: Josip Begonja/KK Zadar

Važna utakmica Zadrana u ABA ligi

Kako do važne pobjede protiv Krke? Sinergijom momčadi i navijača

U 17. kolu AdmiralBet ABA lige sutra na Višnjik stiže Krka iz Novog Mesta. Momčad je to koju je Zadar u prvom dijelu sezone dobio na njezinom parketu (75:88) i koja je uz Mornar-Barsko zlato do sada imala najlošiji učinak u ligi. Ipak, poput Barana koji su u prošlom kolu svladali Zadar, riječ je o momčadi koja sve bolje igra, a dobili su i pojačanje u iskusnom hrvatskom centru Darku Planiniću. Na drugoj strani Zadar igra bez ozlijeđenog kapetana Marka Ramljaka, a nije siguran niti nastup najboljeg igrača lige Luke Božića.

- Krka je momčad koja jako dobro igra na gostujućem terenu, dosta su rasterećeni, imaju kvalitetan šut za tri poena s kojim mogu prijetiti, pa ne iznenađuju me njihovi dobri rezultati na gostujućem terenu. Opasnost dolazi u prvom redu, kada govorimo o vanjskoj liniji, od Špana i Stergara, dvojice bekova koji su svatko na svoj način zahtjevni za branjenje. Došao im je i Planinić s kojim su dobili dubinu, unutarnju igru, tako da to sigurno našim visokim igračima otežava posao. Mi smo oslabljeni, bez Ramljaka i s neizvjesnošću oko Božića, u sastavu u kojem jesmo ćemo istrčati, pokušati dati naš maksimum. Vjerujem da ćemo u sinergiji s našim navijačima, kojima se zahvaljujem što su došli u Bar i bodrili nas protiv Zaboka, izboriti dobar rezultat, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Ramljak sigurno neće igrati, a povratak se eventualno očekuje za sljedeće kolo i utakmicu protiv Cibone. S Božićem je dosta neizvjesno jer još nije počeo trenirati i završnu riječ dat će medicinska služba. Prilika je to da se pokažu igrači „iz drugog plana“.

- Davis još nije na razini od prošle godine, sad doduše igra malo više na vanjskoj poziciji, trebat će mu vremena, ali mislim da hvata formu. U defanzivnom dijelu već nam daje puno, valjda će doći i sigurnost šuta. Vujačiću dobro radi na treningu, ovo je prilika da se pokaže. Klarica je tjedan dana bio pod temperaturom, teško diše ali koristit ćemo ga, vidjet ćemo u kolikoj mjeri, kaže Jusup.

Nekoliko posljednjih utakmica vrhunski je odigrao Lovro Mazalin, koji je tako pokazao zašto je njegovo dovođenje ove sezone bilo pun pogodak.

- Uspjeli smo se rekuperati nakon gostovanja u Baru i Zaboku i dobro se pripremiti za Krku. Pozivam sve navijače da nas dođu podržati u što većem broju, svi znaju koliko nam znači njihova pomoć s tribina, kaže Mazalin.

Na konferenciji za medije izražena je sućut cijeloj košarkaškoj zajednici i obitelji iznenada preminulog Dejana Milojevića, koji je u Zadru često gostovao kao trener Budućnosti, Mege i Partizana.

Utakmica s Krkom igra se sutra od 17 sati u Dvorani Krešimir Ćosić.

Standings provided by Sofascore