Hrvatska
Zadar uvjerljiv protiv Cedevite Junior, Mulaomerović posebno pohvalio jednog igrača Jusupove momčadi

Zadar uvjerljiv protiv Cedevite Junior, Mulaomerović posebno pohvalio jednog igrača Jusupove momčadi

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Jusup: Obrambeno smo bili izvrsni

Košarkaši Zadra uvjerljivo su u 30. kolu FAVBET Premijer lige svladali Cedevitu Junior, rezultatom 88:68 (26:12, 28:16, 17:23, 17:17). Očekivao se jači otpor gostiju, koji su u prošlom kolu bili uvjerljivi protiv Splita, ali već rana faza utakmice pokazala je da je domaćin ove večeri puno raspoloženija momčad. Veći dio utakmice Zadar je vodio preko 20 poena razlike pa je Danijel Jusup mogao odmoriti nositelje igre za buduće izazove.

Damir Mulaomerović pozvao je prvu minutu odmora nakon samo 2,5 minute igre: Davis i Božić otvorili su utakmicu s po jednom tricom i dvicom i Zadar je poveo 10:0. Wade i Rašić tricama su uspjeli pomaknuti Vitamine s nule, ali Božić i davi su nastavili svoju seriju pa je Jusup lakše mogao posegnuti za osvježenjima s klupe. Tricom Drežnjaka Zadra je prvu četvrtinu okončao rezultatom 26:12.

Slab je bio pokušaj gostiju da zonom zaustave zadarski napad, koji je odlično funkcionirao i u drugoj četvrtini. Zadar u 13. minuti dolazi do +16, što je još jedan signal Mulaomeroviću za novu minutu odmora, a Jusupu za nova osvježenja u Mekiću i Klarici. Pljesak domaće publike nakon atraktivnog zakucavanja dobio je i Cedevitin Bogdanović, a još više rastrčani zadarski igrači, koji brzim pogocima iz tranzicije dolaze na 43:20. Lakić i Davis složili su alley-oop za 54:28 na kraju prvog poluvremena, a malo je nedostajalo da i Lakićev izbačaj preko cijelog terena sa zvukom sirene završi u košu.

Sredina treće četvrtine bila je najbolje razdoblje Cedevite Junior, kada je serijom 9:0 uspjela spustiti rezultat ispod 20 razlike (60:42). Jambrović i Drežnjak uzvratili su serijom 7:0, ali opuštanje nije prošlo nezapaženo na zadarskoj klupi, koja je reagirala minutom odmora. Gosti su ovu četvrtinu dobili 17:23, ali nisu značajno povećali šanse za pobjedu pa smo u zadnjoj gledali revijalnu košarku, koja je dala konačni rezultat 88:68.

U pobjedi Zadri najbolji je bio Krševan Klarica, s 15 poena, 6 skokova i valorizacijom 18. S istim brojem poena utakmicu je završio Dario Drežnjak, dok su Mazalin i Davis ubacili po 11. U Cedeviti Junior najefikasniji je bio Serdarušić s 18 poena, a svidio se i mladi Bogdanović, koji je ubacio 11.

Danijel Jusup, trener Zadra: Odigrali smo dobru utakmicu, s obzirom na put iz Beograda, to je baš iscrpljujuće, za dva dana čeka nas utakmica s Budućnosti. Nismo znali kako ćemo energetski izgledati, dogovorili se da otpočetka odigramo 100 posto pa ćemo lakše odmarati igrače. Uspjeli smo dobro igrati, zadovoljan sam. Cedevita je veoma potentna momčad koja dobro trči i putira, mislim da smo defenzivno bili izvrsni danas.

Marko Ramljak: Dobro smo ušli u utakmicu, sa srčanošću. Razigrali smo se, drago nam je da smo dobro izgledali. Nismo dali da se raspucaju kao u kupu i priveli smo utakmicu kraju bez većih problema.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: Čestitam Zadru, bio je brži i agresivniji, mi na to ne možemo odgovoriti. Moji igrači sad vide što znači nivo ABA lige. Preplašili smo se kontakt igre, nismo dobro igrali kao momčad. Čestitke Zadru i želim im puno toga u budućnosti, imat će što reći. I Klarica je pokazao  da je odličan igrač. Odradili su s pola gasa, žao mi je što neki moji igrači nisu pokazali karakter protiv puno kvalitetnijeg protivnika, da sami daju sebi zadatak da se natječu s takvim igračima.

Renato Serdarušić: Čestitam Zadru, dobro su se pripremili. Svi znamo da je Zadar dobara momčad, na većoj razini iznad nas, pokazao je karakter, sretno mu u play offu ABA lige.

 

Standings provided by Sofascore