Hrvatska
Zadar uvjerljiv u Zaboku, Bostic se predstavio u dobrom svjetlu

Zadar uvjerljiv u Zaboku, Bostic se predstavio u dobrom svjetlu

Autor: Teo Cilar

Zabok je Zadru parirao samo u prvom poluvremenu, a gosti su na kraju slavili s 71:92 (20:16, 18:25, 15:23, 18:28).

Domaćini su odlično otvorili susret i na krilima Ivana Vučića imaju vodstvo 6:0 i 8:2. Najvišu prednost Zaboka vidjeli smo nešto kasnije kada su nakon dva pogođena slobodna bacanja Antonia Vlaića imali 14:6. Do kraja četvrtine budi se i Zadar koji taj period zaključuje serijom 10:6.

Zabok je i u drugoj četvrtini nakon tri i pola minute igre imao plus osam, točnije 28:20. Prve poene u dresu Zadra postiže tada Josh Bostic, dvicu i smanjuje na minus šest. Napad poslije Antonio Črnjević povisuje još jednom na plus osam, a od tog trenutka kreće bolja igra Zadra. Do kraja prvog poluvremena stižu Zabok i prelaze u vodstvo. Na 26 sekundi do kraja prvog poluvremena Mislav Brzoja donosi Zadru najviših plus šest u prvom poluvremenu, a poluvrijeme završava teškom tricom Borne Kapuste za 38:41.

Nakon samo dvije minute igre u trećem periodu, Zadar bježi na plus 12, a posebno je raspoložen u tim trenucima bio Kristijan Krajina. On je ubacio sedam poena za 52:40 Zadra. Najviših plus 17 Zadru donosi Brzoja tricom. Domaćini smanjuju do kraja perioda na minus 11 za tračak nade uoči posljednjih deset minuta. 

Gosti u ovom susretu nisu popuštali i Zabok nije uspio zaprijetiti, a razlika je u posljednjoj četvrtini išla i do najviših plus 23 na susretu. Na kraju Zadar je slavio s 92:71. Najbolji u redovima Zadra bio je Brzoja s 18 poena, pet asistencija i četiri skoka. Ive Ivanov ga je pratio s 16 poena i pet skokova, a novopridošli Bostic predstavio se s 12 poena, šest asista i četiri skoka. Kod domaćina najbolji Paško Vrlika s 20 poena i tri skoka dok se Sven Smajlagić zaustavio na 13 i tri asistencije. 

Kompletna statistika utakmice.