Hrvatska
Regija
Zadar večeras gostuje kod Crvene zvezde: Uz Partizan su najteži mogući protivnik

Zadar večeras gostuje kod Crvene zvezde: Uz Partizan su najteži mogući protivnik

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

A onda se svi okrećemo Kupu

Košarkaši Zadra sutra u 20. kolu AdmiralBet ABA lige idu na jedno od „najlakših“ gostovanja ove sezone, protiv Crvene zvezde Meridianbet u Beogradu. Kad se kaže „najlakših“ misli se naravno o očekivanjima i imperativu koji momčad ima, odnosno nema: bilo što osim časnog poraza nešto je što malo tko može tražiti, s obzirom na razlike u kvaliteti i proračunima ovih dviju momčadi. Naravno, i u takvim relacijama stvari se znaju drugačije razvijati. Prošle godine, recimo, Zadar je pobijedio u Beogradu, a i jedna od najslavnijih pobjeda u novijoj klupskoj povijesti bila je ona u polufinalu tadašnje Goodyear lige, na putu prema jedinom regionalnom naslovu do sada.

Crvena zvezda uvjerljivo je najbolja momčad dosadašnjeg dijela natjecanja, slavili su u Zadru u prvom dijelu sezone te će s velikim motivom odigrati i ovu utakmicu. Prednost domaćeg terena, koju žele zadržati pred svojim konkurentima, prošlih godina pokazala se ključnom u borbi za naslov.

– Crvena zvezda uz Partizan je najteži mogući protivnik i to u gostima, dolazi nam dva dana nakon utakmice s Dinamom. Imamo minimalno vremena za pripremu utakmice, što znači da se spremamo kao i za svaku abaligašku momčad. Idemo tamo u jednom dobrom raspoloženju, nadamo se da možemo odigrati dobru utakmicu, da vidimo gdje smo u odnosu na jednu takvu kvalitetnu momčad. Popunjeni su na svim pozicijama kvalitetnim igračima i na nama je da damo svoj maksimum, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Zadarski adut je naravno MVP Luka Božić, momčad je kompletna i s te strane stanje u momčadi je vrlo dobro. S druge strane, a to je najveća Zvezdina snaga, teško je pokazati u jedno ime. Najbolji strijelci u natjecanju (Dos Santos, Giedraitis, Tobey) imaju u prosjeku „tek“ po 10 poena, najbolji asistent je briljantni Teodosić,  u valorizaciji prednjače Mitrović i Nedović, a tu je i Nikola Topić koji je Zadar praktički „sam dobio“ dok je igrao u dresu Mege MIS… Puno „širine“ potrebne za igru na najvišoj euroligaškoj razini.

– Igramo protiv prve momčadi na tablici, na njihovom terenu. Bit će teško jer imaju 12 kvalitetnih igrača, moramo se dobro odmoriti, pripremiti i dati 100 posto od sebe. Vidjet ćemo kakav će biti rezultat, ako damo 100 posto od sebe svašta se može dogoditi, kaže Arijan Lakić.

Utakmica se igra sutra (nedjelja) od 19 sati u Areni Štark, uz izravni prijenos na Areni Sport 1