Hrvatska
Zadar zakucao Cibonu, u ostalim susretima bez iznenađenja

Zadar zakucao Cibonu, u ostalim susretima bez iznenađenja

Juniorsko Prvenstvo Hrvatske.

*U četvrtfinalu PH za juniore Zadrani su svladali Cibonu rezultatom 89:108.

Prva četvrtina je bila dosta izjednačena, obje ekipe su igrale s visokim intenzitetom. Juniori Zadra su se odvojili u drugoj četvrtini od Zagrepčana, te su nakon toga držali kontrolu nad utakmicom.

Tomislav Buljan odigrao je fantastičnu utakmicu gdje je upisao double-double učinak s 31 poenom uz to je dodao 11 skokova, također vrlo raspoložen je bio Maksim Matulina sa 17 poena i 4 ukradene lopte dok je Krševan Klarica je postigao 16 poena i 4 skoka. 

Za Cibonu Lukša Buljević je zabio je 36 poena.

Zadranima će u polčufinalu protivnik biti momčad Bosca koja je opravdala ulogu favorita protiv Alkara i na kraju slavila 79:89. No za pobjedu, koju su osigurali u samoj završnici, gosti su se morali dobro pomučiti. Sinjani su odigrali kvalitetno i srčano do zadnje minute. Stoga, bez obzira na poraz, zaslužuju pljesak i iskrene čestitke

*Juniorska momčad Cedevite Junior kvalificirala se u četiri najbolje momčadi u Prvenstvu Hrvatske uvjerljivo svladavši u četvrtfinalu u gostima GKK Šibenku 70:114 (19:30, 22:32, 18:32, 11:20). Od samog početka susreta na Baldekinu igrači trenera Anđelka Matova postavili su se čvrsto i razigrano kod momčadi u čijem rosteru nekoliko igrača igra za seniorsku postavu Šibenke u HT Premijer ligi. Već u 1. četvrtini ubacili su 30 koševa a do poluvremena prednost je rasla do +21 (41:62). Nisu juniori Cedevite Junior popuštali niti u nastavku dobivši obje četvrtine u drugom poluvremenu. Za razliku od osmine finala i + 50 protiv Vindije u Zagrebu, zaigrali su i Kučić i Bošnjak koji su sezonu proveli u seniorima i ostvarili plasman u HT Premijer ligu.

Upravo je Matej Bošnjak po valorizaciji bio najbolji u gostujućim redovima sa 8 koševa, 14 skokova, 5 asistencija, 1 krađom i blokadom. Andre Skelin 18 koševa uz 6 skokova, a dvoznamenkasti strijelci bili su Vito Kučić 15 (5sk, 1a), Andrija Jelavić 14 (7sk, 2a, 1ukl, 1bl), Jakov Jacović 13 (6sk, 3a, 2ukl), Luka Mršić 13 (5sk, 1a) i Vice Zanki 12 (6sk, 3a, 1ukl). Kod Šibenke Antonio Klarin 24 koša uz 4a i 4ukl. 

STATISTIKA

U polufinalu juniorskog Prvenstva Hrvatske protivnici Cedeviti Junior bit će juniori Splita koji su u četvrtfinalu bili bolji kod Dubrave 68:81. Gosti su odigrali bolje u drugoj i trećoj četvrtini, a sastav Ivana Lozanića posljednji put je zaprijetio u završnici treće četvrtine kada je Ivan Nazor ubacio tricu za minus 6 (53:59). Uslijedila je serija Splićana 11:0 kojom su rješene sve dvojbe u ovom susretu. Split je predvodio Tonći Lisica s 24 poena. Ante Perkušić (12sk) i Bruno Tomić su ubacili po 16 poena. Kod Dubrave Nazor je ubacio 15, a Juraj Radonić i Mihael Kos (8sk) po 13. 

Čeka se odluka HKS-a hoće li biti Final 4 turnir ili polufinalni ogledi.