Hrvatska
Zadar zamrznuo Osječane na minus 42 i isprao gorak okus iz Zagreba

Zadar zamrznuo Osječane na minus 42 i isprao gorak okus iz Zagreba

Autor: Paulo Sarić

Gosti su ostali bez pare u drugom poluvremenu.

Košarkaši Zadra pobjedom su otvorili treće kolo HT Premijer lige. Dalmatinci su pred 476 gledatelja u dvorani „Krešimir Ćosić“ svladali Vrijednosnice Osijek rezultatom 114-72 i zadržali stopostotan učinak na domaćem terenu.

Trener Ante Nazor u utakmicu je krenuo s četiri 'mala' igrača, s Dominicom Gilbertom na poziciji 'četiri', no to nije smelo domaćine da od prve minute pokažu tko je gazda u Krešinom domu. Trice Siriščevića, Junakovića i Gilberta rano su odvojile Dalmatince na nekoliko posjeda razlike, da bi serija 10-0 koju je započeo James Farr, a dovršio Martin Junaković, odvela Zadrane na ugodnih plus 13 sredinom prve četvrtine (22-8). Osim raspoloženog Andrije Ćorića koji je u prvih deset minuta ubacio jednako poena kao ostatak Vrijednosnica zajedno, gosti nisu imali raspoloženog igrača, a košarkaš rođen u Antwerpenu nije mogao sve sam, pa je vrhunac osječkih dometa u nastavku bilo prilazak na minus osam u nekoliko navrata.

Izgledao je Ćorić nezaustavljivo kraj porozne obrane domaćina pa se njegov udio u napadačkom učinku Kujundžićeve momčadi pri kraju prvog poluvremena popeo i na velikih 63 posto. Do sredine druge dionice 24-godišnji krilni igrač ubacio je 17 od 27 koševa svoje momčadi, no izostanak preciznosti iza linije 6,75 koštao je goste da ozbiljnije zaprijete hrvatskom abaligašu.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Nakon šest promašaja 'prokletstvo' je u 17. minuti skinuo Antonio Jordano, no dobra rola Junakovića držala je domaćine na desetak poena prednosti, da bi se u svlačionice otišlo s 54-39.

Tek je nekoliko minuta igre u nastavku bilo dovoljno da se Zadrani odvoje na 22 razlike (65-43) i usmjere ostatak susret. Dobra obrana domaćina i sedam poena Farra pokrenuli su lavinu na čijem je kraju semafor pokazivao 82-53, pa je jedino pitanje do kraja susreta bilo u kojoj će minuti Nazorove trupe probiti stotku i s koliko će razlike ispratiti goste na dalek put u Osijek.

Odgovor? Nešto manje od šest minuta prije kraja, s 42 razlike.

Domaćine su do pobjede vodili Junaković i Fundić s 22, odnosno 17 poena, dok je najefikasniji u osječkim redovima bio Ćorić s 20 koševa.

Rezultati by SofaScore