Hrvatska
Regija
Jusup poziva navijače na derbi i hvali Cibonu: Mesiček iz ničega može zabiti koš

Jusup poziva navijače na derbi i hvali Cibonu: Mesiček iz ničega može zabiti koš

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaška poslastica za kraj godine

Košarkaši Zadra u zadnjoj utakmici tekuće kalendarske godine u petak na Višnjiku dočekuju Cibonu. Bit će to prvi od dva međusobna ogleda koja će ova dva protivnika odigrati u dvorani Krešimira Ćosićana u razmaku od tek dva tjedna na koncu stare i početkom nove godine.

Ovaj sutrašnji igrat će se pod okriljem AdmiralBet ABA lige, dok je onaj idući na rasporedu prvog vikenda u mjesecu siječnju kada se ujedno nastavlja domaće prvenstvo.

Zadrani nakon jedanaest kola u regionalnoj ligi zauzimaju visoko šesto mjesto ljestvice s učinkom 7-4, dok je zagrebački sastav na desetoj poziciji s omjerom 4-7. U dosadašnjem dijelu sezone ove se dvije momčadi susrele tek jednom. Bilo je to još u listopadu kada je Cibona kod kuće u 2 kolu HT Premijer lige slavila s 91-73.

Međutim, Zadar je ove sezone prava domaćinska momčad koja u pravilu ne gubi utakmice. U oba natjecanja igrači Danijela Jusupa tek su dva puta morali stisnuti ruku protivnicima i čestitati im na pobjedi. Podgoričkoj Budućnosti, kojoj je Fortuna tada bila itekako naklonjena, i Splitu u dramatičnoj završnici.

– Ovo je derbi, uvijek je i bio. Utakmica posebnog naboja koja mojim igračima puno znači. Kao i uvijek pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju jer mi se čini da zajedno sve ovo bolje guramo. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno – rekao je Jusup analiziravši malo i samu igru Cibone.

– To je ekipa koja igra sa svih 12 igrača. Na takav način drže svježinu i intenzitet i tome se nije lako prilagođavati. Svaki igrač kad uđe malo promijeni igru. Kad se radi puno rotacija protivničkim trenerima nešto i promakne. Snaga im je u širini. Imaju Blaža Mesičeka koji iz ničega može zabiti koš. Tu su i Filip Bundović, Lovro Mazalin kao i Borna Kapusta koji u picku može stvoriti problem. Jako su raznovrsni i to sigurno neće biti lako zaustaviti – zaključio je Jusup poželjevši na kraju svim navijačima Zadra puno zdravlja i ljubavi u nadolazećim blagdanima.

Utakmicu protiv Cibone najavio je i igrač Zadra, Arijan Lakić koji je podvukao važnost sutrašnjeg dvoboja.

– Izuzetno bitna utakmica za nas s obzirom da smo izgubili onu prvu utakmicu protiv njih u gostima. Ali ovo je ipak malo drukčija utakmice od one u Zagrebu. ABA liga u kojoj smo u dobroj formi. Spremni smo na borbu za svih 40 minuta ali trebat će nam pomoć publike koja je nama, ne šesti, nego prvi igrač. S našim navijačima lakše igramo i stoga se nadam da će na utakmici biti što više ljudi – kaže Lakić.

Ulaznice za utakmicu protiv Cibone već su u prodaji putem sustava Entrio.hr gdje se svatko tko želi može priključiti i akciji pokrenutoj od strane navijača Zadra pod nazivom “Pokloni mu srce”. Riječ je o akciji u kojoj navijači pomažu voljenom Klubu tako da posjetitelji uz standardnu ulaznicu za utakmicu s Cibonom odaberu simboličan iznos donacije putem Entrio sustava.

Cilj akcije je dati podršku igračima Zadra, osigurati im sigurnost i mir u financijskom smislu, poboljšati tekuće poslovanje Kluba, ali i ostvariti najbolje uvjete za rad u nastavku nevjerojatne sezone. Iznosi donacija su: 50 kn, 100 kn, 200 kn i 500 kn, a svaki donator dobit će prigodan poklon kao znak zahvalnosti. Na dan susreta ulaznice će se moći kupiti i na blagajni Višnjika od 10 sati ujutro pa sve do kraja prvog poluvremena.