Hrvatska
Zadarska polusezona za pamćenje

Zadarska polusezona za pamćenje

Autor: KK Zadar

JKL: Kadeti Zadra nakon prvog dijela sezone su na omjeru 9-0

Kadeti Zadra na kraju polusezone u Jedinstvenoj kadetskoj ligi još uvijek ne znaju za poraz. Momci trenera Marka Selina upisali su novu uvjerljivu pobjedu, devetu u nizu! Ovoga puta slavili su s 104:75 protiv gostiju iz Zagreba – ekipe Bosca. Iako je pobjeda na kraju obilježena uz veliku rezultatsku razliku, ekipa Bosca imala je svoje momente te je mogla uz nešto više spretnosti i zakomplicirati planove ekipi Zadra.

Momci iz Zadra od samog početka pokazali su ozbiljnost u ovom susretu, ali isto tako i gosti iz Zagreba imali su što za reći pa su tako dobar dio prve dionice proveli u razmjeni vodstva da bi se tek koncem prve četvrtine Zadrani odvojili na nešto osjetniju prednost pri 30:23. Drugu dionicu, kao i prvu, obilježio je mali broj osobnih pogrešaka i slobodnih bacanja te smo gledali poprilično brzu i živu utakmicu. Ritam trke bez puno sjeckanja najviše je odgovarao Zadru koji je u drugoj dionici svoju prednost podigao do visokih 61:37.

Ipak, u nastavku smo gledali nešto sporiju igru s obzirom na to da su ruke i noge očito bile malo umorne nakon velikog odmora te tu Bosco stiže do svojih šansi smanjivajući u nekoliko navrata na -14, ali ipak tih 14 koševa pokazala se kao svojevrsna mentalna barijera koju ipak nisu mogli premostiti. Zadar je na kraju zasluženo slavio uz 104:75.

Najbolji igrač u redovima Zadra bio je Vito Perković koji je zabio 23 koša uz 9 skokova i 4 blokade, 18 koševa od čega pet trica ubacio je Andro Mirčeta dok je 17 ubacio Toni Josipović koji je prije dva dana proslavio 16. rođendan te mu ovom prilikom želimo sretan rođendan i sve najbolje!

Kod gostiju, u redovima Bosca najbolji je s 23 koša bio Luka Petranović, a 20 poena zabio je Marat Kos.

Marko Selin, trener Zadra: ‘Čestitam svojim igračima na pobjedi, iako po mom mišljenju i nismo odigrali najbolju utakmicu imali smo tu previše izgubljenih lopti i previše loš napadačkih odluka. Obrambeno smo se totalno opustili kada smo otišli na malo veću razliku, ali dobro to je razumljivo kod mladih dečkiju. Bitno je da izvuku pouku iz tih grešaka i onda će sve biti dobro. Idemo dalje trenirati i čekamo sljedeću utakmicu u kojoj nam dolazi Split.’

Pavel Sovulj, trener Bosca: ‘Čestitam Zadru na odličnoj igri i na odličnoj pobjedi. Nadigrali su nas u svim segmentima igre i odmah na početku su pokazali da su se došli nadmetati i da su došli uzeti oba dva buda što su na kraju i napravili. Mi smo imali dosta problema s obrambenom tranzicijom, skokom i praktički sa svime tako da čestitam još jednom Zadru na pobjedi i želim im svu sreću dalje.’