Hrvatska
Regija
Zadarski apel navijačima: Prijeti nam izbacivanje iz ABA lige

Zadarski apel navijačima: Prijeti nam izbacivanje iz ABA lige

Autor: BB.hr Photo: Andrej Jančijev (KK Zadar)

Dolazi Crvena zvezda, a stvari su ozbiljne

Pred košarkašima Zadra u nedjelju će biti veliki izazov: u Dvoranu Krešimir Ćosić stiže Crvena zvezda Meridianbet, euroligaška momčad i jedna od najuspješnijih momčadi regionalne lige od njezinog utemeljenja

Ususret utakmici iz KK Zadar obratili su se navijačima s važnim i alarmantnim priopćenjem:

'Zadar i Zvezda odigrali su puno velikih utakmica, počevši od polufinalne Goodyear lige, nakon čega je u finalu pao i Maccabi, do prošlogodišnje u Beogradu, kada su Zadrani slavili na veliko iznenađenje sportske javnosti. Za pobjedu protiv velikog rivala košarkaši će morati dati svoj maksimum, a naravno i publika koja je u derbijima uvijek bila šesti igrač. Trener Danijel Jusup pozvao je navijače da im daju podršku i u ovoj utakmici, a prema najavama nema sumnje da će Višnjik i ove godine gorjeti.

Kako bi sve prošlo u sportskoj atmosferi i bez „repova“ nakon utakmice molimo navijače da se u svom navijanju suzdrže od neprimjerenih povika kojima se potiču nasilje, nacionalna, vjerska, rasna ili spolna mržnja ili netrpeljivost, kao i unošenje transparenata koji bi mogli loše utjecati na imidž kluba i donijeti dodatne sankcije. Također, strogo je zabranjeno ubacivanje predmeta koji bi mogli ozlijediti sudionike utakmice, kao i unošenje zapaljivih ili eksplozivnih naprava.

Podsjećamo kako je KK Zadar do sada u prošloj i ovoj sezoni izrečeno 92.000 eura, uz povremena zatvaranja dijelova tribine. Nove kazne mogle bi naštetiti financijskoj stabilnosti kluba te ga onemogućiti u postizanju zadanih sportskih ciljeva, a isto tako ukoliko sve obveze ne budu podmirene do ljeta 2024. godine klubu prijeti i izbacivanje iz lige. Dignimo glas, navijajmo i bodrimo naše igrače u svakoj akciji, pokažimo svima kako se navija za svoj klub i odvedimo ga do pobjede u nedjelju!', poručili su iz KK Zadar.