Hrvatska
Zadarski derbi u Kupu Krešimira Ćosića

Zadarski derbi u Kupu Krešimira Ćosića

Diadora vs razvojna momčad Zadra.

U srijedu, s početkom u 18 sati, košarkaše Diadore u Jazinama očekuje utakmica drugog kola Kupa "Krešimir Ćosić" protiv razvojne momčadi KK Zadra, mladića pod imenom KK Jazine - Zadar II. Diadorinu prvu utakmicu u novoj sezoni najavili su trener Diadore Mario Pešut i mladi playmaker Jazina - Zadar II, Domagoj Horvat.
 
 Mario Pešut:
 
"Kompletna ekipa u Klubu obavila je odličan posao u ovih 20 dana od prvog okupljanja u Jazinama. Osjeti se jedna prava pozitivna energija na treninzima i među svim ljudima koji bodre ovaj klub! Izuzev odlaska Jadrijeva i Kovačevića, veseli nas to što smo zadržali kostur ekipe od prošle godine, a povratnik Marčev i Barbaroša već su u ovom kratkom roku pokazali da će biti pojačanja. Kup utakmica u srijedu protiv Jazina za nas bit će idealna uvertira za sezonu jer nas čeka pravi test protiv mlade ekipe koja će nametati energetski jak ritam. Svjesni smo da ćemo morati biti jako pametni i držati se plana da bi došli do pobjede. Svakom pobjedom u Krešinom kupu sve više rastemo, zato je za naš klub svaka zlata vrijedna i omogućuje nam da spremni dočekamo sezonu!"

Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Domagoj Horvat:
 
"Očekujem jednu zanimljivu i borbenu utakmicu. Utakmica protiv Amfore nam je dobro došla jer dugo vremena nismo igrali službenu utakmicu zbog situacije s Covidom-19. Vrlo smo mlada ekipa, uglavnom sastavljena od juniora KK Zadra i par mlađih seniora, a mislim da će i Dino Butorac zaigrati u srijedu. Diadora je jedna ozbiljna ekipa, njihovu prednost vidim u tome što su stariji i iskusniji. Naše šanse za pobjedu će porasti ako uspijemo nametnuti svoj ritam s puno trke i s vrlo agresivnom obranom. Ovim putem pozivam sve da dođu u Jazine i podrže obje zadarske ekipe, a mi ćemo dati sve od sebe i pružiti što bolju košarku! Neka bolji pobijedi!"

 Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)
 
Utakmica je otvorena za javnost, uz pridržavanje mjera i preporuka našeg stožera, što znači OBVEZNO nošenje maski za lice u dvorani te pridržavanje socijalne distance. Također, na ulazu će se voditi evidencija posjetitelja te će u dvorani na nekoliko mjesta biti postavljeni dezificijensi za ruke. Ovim putem organizatori i sudionici mole sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno!
 
 #Entuzijasti