Hrvatska
Zadarski snajperi na 'dalekom istoku' izborili treće kolo Kupa „Krešimir Ćosić“

Zadarski snajperi na 'dalekom istoku' izborili treće kolo Kupa „Krešimir Ćosić“

Autor: Paulo Sarić

Iako su igrali bez Eddija Jurjevića, Lovre Paleke i Roka Erslana Puntamičani su došli na korak od ponavljanja lanjskog uspjeha.

Nakon pobjede u prvom kolu Kupa „Krešimir Ćosić“ protiv Agrodalma do koje su došli u posljednjih pet minuta dvoboja, KK Sonik Puntamika slavio je i na drugom uzastopnom gostovanju u natjecanju koje nosi ime po velikanu hrvatske košarke. Igrači Šime Kraljevića večeras su svladali Županju rezultatom 75-88 i izborili plasman u idući krug natjecanja.

Praktički čitavo prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su se momčadi cijelo vrijeme izmjenjivale u vodstvu. Županja je pritom u jednom trenutku imala pet (12-7), a Sonik četiri poena razlike (31-35), no ni igrači Sanjina Kalaice niti gostujući košarkaši nisu se uspijevali odvojiti na više od dva posjeda prednosti pa se u svlačionice otišlo s 37-35 za domaćine.

Iako su košem Ivana Stjepanovića u 23. minuti Slavonci otišli na najvećih plus šest (43-37), to je samo razbudilo Zadrane koji su serijom 2-10 prešli u vodstvo i preuzeli rezultatsku inicijativu. Mitrović i Bilić nakratko su 'zaustavili krvarenje' i vratili svoju momčad na posjed zaostatka, no onda je ponovno krenuo nalet Dalmatinaca koji su na krilima osam koševa Filipa Jošića u seriji 0-13 otišli na dvoznamenkastu prednost koju nisu ispuštali do same završnice susreta.

Imali su Puntamičani u jednom trenutku i velikih 17 koševa prednosti (60-77), da bi domaćini u posljednjim minutama uspjeli smanjiti zaostatak i u nekoliko navrata prići na minus sedam, no nisu uspjeli pitanje pobjednika dovesti pod ozbiljniji upitnik.

Najefikasniji u zadarskim redovima bili su Teo Petani s 22 poena i pet asistencija te Jure Perić sa 17 koševa i sedam skokova, dok su domaćine predvodili Josip Mitrović s 25 poena i 12 skokova te Ivan Stjepanović s 20 koševa i sedam uhvaćenih lopti.