Hrvatska
Zadarski trend: Pokazali mišiće poput velikog brata!

Zadarski trend: Pokazali mišiće poput velikog brata!

Autor: Sportklub

Zadranima Sportklubov turnir Basket 4 Kids!

Mladi košarkaši Zadra pobjednici su turnira Basket 4 Kids održanog na splitskim Gripama u organizaciji Sportkluba.

Riječ je o turnirima na kojima sudjeluju djeca uzrasta do 13 godina s prostora svih šest država bivše Jugoslavije. Završni turnir na kojem će nastupiti ukupno deset momčadi održat će se u svibnju ove godine u Beogradu za vrijeme trajanja Final Foura Eurolige.

Sportklub je ovaj projekt pripremao već duže vrijeme, a cilj je da postane tradicionalan te jedan od najjačih u Europi za djecu ovog uzrasta.

U Splitu su Zadrani dominirali i potpuno zasluženo osvojili prvo mjesto. Momčad Alena Zdrilića je pokazala najbolju košarku, bez problema su dobili domaćina turnira Split i DOŠK iz Drniša dok su nešto teži posao imali na startu protiv ŠK Dražen Petrović iz Šibenika.


Sve u svemu, prolaz dalje nije došao u pitanje i Zadar će predstavljati Dalmaciju na završnom turniru za Hrvatsku u travnju u Zagrebu. Drugo mjesto pripalo je djeci iz Škole košarke Dražen Petrović, treće Splićanima, dok su četvrti Drnišani, koji jedini nisu okusili slast pobjede.

U šest utakmica na Gripama se imalo što vidjeti te su svi sudionici u konačnici imali i više nego pozitivne dojmove o turniru. Djeca su guštala, nisu skidala osmjeh s lica i to je zapravo najvažnije. Što se Hrvatske tiče slijede turniri u Osijeku, Pazinu i Zagrebu gdje će se odigrati i turnir četiri najbolja sastava iz četiri regije: Dalmacija, Slavonija, Istre i Kvarnera te Zagreba i okolice.

Foto: Basketball.hr

Na Facebook stranicama Škole košarke Zadar objavljen je video zapis slavlja Zadrana u svlačionici i fotografija pokazivanja mišića, što je postao zaštitni znak seniora Zadra ove sezone.

Sve je popraćeno komentarom: Kao veliki brat!