Hrvatska
Zadarsko srce, šest pojačanja i igra krvavih koljena. Što mogu Puntamičani u novoj sezoni?

Zadarsko srce, šest pojačanja i igra krvavih koljena. Što mogu Puntamičani u novoj sezoni?

Autor: Paulo Sarić

Već prvo kolo donosi okršaj s Alkarom u Sinju.

Nakon sedam godina pauze KK Sonik Puntamika se vratila u elitni razred hrvatske košarke. Izvrsna prošla sezona koja je nakon uvjerljivog poraza u prvom kolu u Dubrovniku završila na najbolji mogući način, pobjedom u finalu doigravanja nad Dubravom, tricom Josipa Ceranje u posljednjoj sekundi već je odavno iza Zadrana koji su cijelo ljeto naporno radili kako bi se pripremili za nastup u HT Premijer ligi. Najujednačenijoj u posljednjih nekoliko godina, ali i najzahtjevnijoj, s obzirom na povećanje broja utakmica i trokružni sustav.

Prošle smo godine napravili sjajan rezultat te smo nakon sedam godina ponovno u Premijer ligi. Čeka nas jedna izazova sezona s velikim brojem utakmica, ali nadam se da ćemo to kvalitetno završiti – izjavio je predsjednik Puntamike Mirko Jošić i otkrio koji su ciljevi Puntamičana u novoj sezoni – netko govori da ćemo se boriti za ostanak, netko govori da ćemo se boriti za vrh. No, mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu i pokazati ono što najbolje znamo i vidjeti gdje će nas to dovesti. Momci znaju koji su nam ciljevi te ćemo i na domaćem i na gostujućim terenima pokazati pravu zadarsku košarku.


Prošlosezonski je 'roster', sagrađen mahom na domaćim igračima nadograđen na ključnim pozicijama. Čak šest pojačanja, strateški raspoređenih, jamči širinu kadra kakvom se rijetki mogu pohvaliti.

Radili smo potiho i pokušali napraviti što je moguće kvalitetniju nadogradnju na kadar koji smo imali. Bili smo deficitarni na pozicijama četiri i pet i mislim da smo tu napravili jako, jako dobar posao dovođenjem Šime Špralje, Josipa Popića i Josipa Jukića. Mislim da smo, uz naša dva starosjedioca Josipa Ceranju i Eddija Jurjevića na tim pozicijama dobro pokriveni. Na ostalim smo se pozicijama bazirali na domaće mladiće te smo doveli Emilija Banića i Marka Juricu na poziciji tri, a 'roster' smo zatvorili mojom velikom željom Jurjem Segarićem. Stvorili smo respektabilnu momčad koja može puno dati. S pripremama smo krenuli 12. kolovoza i mislim da smo sve preduvjete ispunili – kazao je trener Šime Kraljević.

Prvo kolo donosi gostovanje u Sinju, protiv momčadi Damira Milačića kojoj mnogi predviđaju još jednu tešku sezonu.

Alkar je klasična domaćinska momčad uz vjerne navijače koji vuku momčad. Kod onih koji to nisu iskusili uvuče se strah i nesigurnost, i tu treba znati izvući 'živu glavu' – dodao je Kraljević i nastavio – jako su mlada momčad. Promijenili su pet-šest igrača. Sve utakmice koje su odigrali u pripremnom razdoblju su bile zatvorenog tipa te ih nismo mogli dobro skautirati, ali smo se pripremili za svakog igrača pojedinačno. No, prvo kolo je uvijek nepoznanica.


Zadrane će u novoj sezoni prevoditi kapetan Dino Palčić koji se svojim igrama i zalaganjem na parketu potvrdio kao jedan od vođa iskusne momčadi.

Uprava je kao i svake godine napravila dobar posao. Doveli smo karakterne igrače koji su se od prvog dana izvrsno uklopili, pri čemu mije izuzetno drago da se radi o domaćim igračima. Trebamo nastaviti putem kojim smo krenuli prošle sezone te svaku utakmicu, i na domaćem i na gostujućem parketu izići krvavih koljena. To je jedini ispravni put – smatra Palčić koji ne očekuje lagan posao u Sinju – mlada su momčad, koja je promijenila dosta igrača u odnosu na prošlu sezonu. Doveli su dva stranca o kojima će mnogo toga ovisiti. Koliko su oni dobri i koliko su pogodili, to ćemo najbolje vidjeti na parketu. Uz njih tu je i Kučan iz Rijeke koji je jako dobar šuter i ako uspijemo zaustaviti njih trojicu, uz Vučića, mislim da imamo dobre šanse za pobjedu u Sinju. Očekuje nas paklena atmosfera, a Alkar je sigurno 40 posto jači na svom terenu.

Utakmica se igra danas s početkom u 19 sati u Gradskoj športskoj dvorani Ivica Glavan-Ićo u Sinju.

Tagovi