Hrvatska
Regija
Zadnji puta sam ovoliko zabio igrajući s LeBronom, a često se šalim da mi je otac iz Splita

Zadnji puta sam ovoliko zabio igrajući s LeBronom, a često se šalim da mi je otac iz Splita

Autor: Paulo Sarić

Goropadan na terenu, skroman i raspoložen van njega.

Zadar je jučer odigrao još jedan dobar susret. Na krilima fantastičnog Joshue Bostica nadvisio je makedonskog prvaka MZT rezultatom 105-80 i praktički osigurao ostanak u Jadranskoj ligi. Iako je zabio čak 38 poena, time umalo srušivši rekord dalmatinske momčadi u regionalnoj ligi, Amerikanac je bio skroman nakon utakmice.

- Bila je ovo momčadska pobjeda. Imali smo 20 asistencija, a igrali smo i dobru obranu. Naporno smo radili i, kao što sam rekao nakon Mege prije nekoliko tjedana, napredujemo. Nas u svlačionici ovakve utakmice ne iznenađuju te je ovo još jedan znak da smo opasna momčad – smatra Bostic.

Jučerašnjom je partijom iskusni Amerikanac došao nadomak Pankraciju Baraću koji je svojedobno FMP-u u četvrtfinalu Jadranske lige utrpao 39 koševa, među kojima je bila i poznata trica za produžetak. Utakmica protiv MZT-a nije imala ni približno toliki značaj, no kao što je Pani prije skoro deset godina sa zakašnjenjem darivao Zadrane za Uskrs, tako je i ove godine Bostic donio lijepe darove za - Božić. Njih 38.

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Nakon utakmice, novinare je zanimalo je li mu ovo najbolja utakmica u karijeri te je li ikome do sada zabio gotovo 40 poena.

- Jesam. Igrao sam NBA 2K s LeBronom Jamesom... – kroz smijeh je kazao dobro raspoloženi Amerikanac i nastavio - profesionalac sam i premda je ovo klišej, nikada nisam bio igrač koji se fokusira na poene. Bitne su mi pobjede. Bio bih sretan i da je netko drugi zabio toliko. Zaista to mislim. Zadovoljan sam. Hvala treneru i suigračima koji su me stavili u ovakvu poziciju.

Puno se toga na Višnjiku promijenilo u odnosu na prethodne godine, a jedna od njih je zasigurno i atmosfera. Kako u dvorani, tako i na konferencijama za medije nakon utakmica. Dok je prijašnjih sezona raspoloženje često bilo sumorno, ove je, razumljivo, dijametralno suprotna slika. A posljednjih je tjedana ona začinjena brojnim šalama i dosjetkama koje dodatno podižu ionako dobar štimung. U njima prednjači domaći trener Aramis Naglić, no i igrači, poput Bostica u petak, nerijetko „ubodu“.

- Imamo najbolje navijače od svih klubova za koje sam ikad igrao. To je sada lako reći. Ovdje me već svi zovu Bostić. Toliko sam se udomaćio u gradu da se šalim da mi je otac - iz Splita – kazao je košarkaš Zadra nakon jedne od najboljih individualnih predstava u Donatovom gradu posljednjih godina.