Hrvatska
Regija
Zadovoljile Alkarove pridošlice, no u sridu je u Sinju sridu pogodio Zrinjski

Zadovoljile Alkarove pridošlice, no u sridu je u Sinju sridu pogodio Zrinjski

Autor: Ferata.hr Photo: HKS

Pripremna utakmica.

Alkar je u srijedu protiv Zrinjskog iz Mostara odigrao prvu pripremnu utakmicu. Slavili su gosti, ali bila je to utakmica koja je odlučena u samoj završnici. Iako je sama utakmica bila zatvorena za javnost, na tribine se ipak “provuklo” 20-ak gledatelja, javlja portal Ferata.

Alkar je očajno otvorio, već nakon pet minuta zaostajao je 13 koševa (2-15), ali nakon što su se izmijenile obje startne petorke, Alkar se pokrenuo i do prvog mini predaha smanjio na sedam koševa (19:26).

Krajem druge četvrtine Alkar je čak preokrenuo, ali na predah su gosti imali tri koša plusa. Nakon nekoliko minuta egala, Zrinjski u trećem periodu odvaja, odlično ga služio šut za tri poena pa je uoči završnih deset minuta brojao 12 viška (61:73)

Zrinjski je uspijevao obraniti prednost, ali u svakom slučaju Alkar je imao svojih prilika i potpuno preokrenuti, međutim, na kraju zasluženo slavlje Mostaraca (84:90).

Odlično su se predstavila nova pojačanja Alkara. Prvenstvo Ivan Kučan (20 koševa) i 20-godišnji play Srđan Brocić (15 koševa) koji je stigao iz Vukovara gdje je igrao za Borovo. Standardno dobar bio je Hrvoje Vučić (15 koševa).

Što se tiče Amerikanca Nicka Neala, osjetilo se da još nije u pucačkoj formi, ali definitivno je uspijevao razigravati na pravi način. Dobre role odradili su Marić, Jurela i Pralija, ali i još jedno pojačanje, Fran Jacović.

Rezultat:

Alkar – Zrinjski 84:90 (19:26, 23:19, 21:28, 23:17)

Sinj – GŠD Ivica Glavan Ićo
Suci: Živaljić, Jurčević, Strikić

Alkar: Jurela (6), Neal (4), Pralija (7), Brocić (15), B. Jurela, Kučan (20), Jukić, Marić (9), Jacović (8), Tvrdić, Tomašević, Vučić (15).

Zrinjski: Soldo, Šabić (3), Vranješ, Zelenika, Bjelica (19), Planinić, Matija (8), Bruggeman (28), Glogovac (17), Zlomislić (4), Perković, Danilović (11).