Europa i Svijet
Zadar večeras u Čačku bez Ramljaka, upitni nastupi Drežnjaka i Žganeca

Zadar večeras u Čačku bez Ramljaka, upitni nastupi Drežnjaka i Žganeca

Autor: BB.hr

Borac je slavio na Višnjiku Zadar želi revanš

Košarkaši Zadra danas u 19 sati u Čačku igraju utakmicu 24. kola AdmiralBet ABA lige protiv Borca Mozzart. U sezoni u kojoj svaka utakmica nešto nosi, pobjeda bi Zadru donijela mogućnost da u play off krene s četvrtog ili petog mjesta, odnosno da mu protivnik u četvrtfinalu bude Cedevita Olimpija, momčad koju je dvaput pobjeđivao ove sezone. S druge strane, Borac je osigurao opstanak a play off ne može dohvatiti i s te strane bodovi mu nisu bitni. Ipak, u lošem su nizu od osam poraza u devet utakmica i svojim vatrenim navijačima ne žele ostaviti gorak okus u ustima.

Zadar je prema Srbiji krenuo u srijedu, a nakon noenja u Slavonskom Brodu nastavio put prema 11 sati vožnje autobusom udaljenom Čačku, kako ni momčad dobila priliku za odmor. 

– Raspoloženje u momčadi je dobro s obzirom na rezultate, ali utakmica u Sinju nas je izbacila iz takta, ozlijedili su se Ramljak i Žganec, s tim da Ramljak neće u Čačak.  Drežnjak je imao virozu pa ćemo uoči utakmice odlučiti tko će igrati. Malo smo uzdrmani, ali što je tu je, pripremit ćemo se najbolje što možemo i boriti se. Ovo su enormni napori, ne samo s obzirom na kvalitetu protivnika u regionalnoj ligi, nego i putovanja, tu smo Split i mi malo podređeni u odnosu na ostale. Borac gaji stil igre kakav smo mi imali lani, dobro trče kontranapade, vuku svaku loptu, imaju atletične Amerikance koji mogu i napadački i defenzivno napraviti problem. Imaju seriju poraza, razlog je bio i u ozljedi Tasića, koji im daje dimenziju kreativnosti i napadačku kvalitetu, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

U dosadašnjih sedam susreta u ovom natjecanju, Borac je pobijedio dvaput, ali zadnji put ove, inače Zadrove vrlo uspješne sezone. Od svih utakmica koje je Zadar izgubio, jedino ta se može doživjeti podbačajem, iako nije puno nedostajalo da Božić u zadnjem napadu donese pobjedu.


– Gostovanja u Čačku su uvijek teška i neizvjesna. Radi se o momčadi koja nam je nanijela poraz u Zadru, koja ima iskustvo  i napadački talent, a igra čvrsto i agresivno. U negativnoj su seriji, dat će sve od sebe da je prekinu. Nama neće nedostajati motiva, pokušat ćemo se pripremiti i dati sve od sebe da dođemo u situaciju da se borimo za pozitivan rezultat, kaže Dario Drežnjak.

Utakmica u Dvorani Borac počinje u 19 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

Standings provided by Sofascore