Hrvatska
Zadrani bez centarskog dvojca dočekuju Žute lavove

Zadrani bez centarskog dvojca dočekuju Žute lavove

Autor: Paulo Sarić

Perinčić se nada dobroj provjeri uoči početka kupa.

Sutra se u prvom susretu 16. kola HT Premijer lige na Višnjiku susreću Zadar i Zabok. Dvoboj je to momčadi sa snažnim međusobnim vezama. Naime, dvojica su igrača iz trenutnog zadarskog kadra tijekom svoje karijere nosili dres Žutih lavova, radi se o Ivi Ivanovu i Domagoju Vukoviću, dok u Zaboku nastupa nekadašnji junior Zadra Antonio Vlaić. Zabočani se trenutno nalaze na sedmom mjestu domaćeg prvenstva s omjerom od sedam pobjeda i sedam poraza, a u utakmicu ulaze nakon uvjerljivog trijumfa protiv Vrijednosnica Osijek. Zadranima je, pak, to posljednja provjera pred svojim navijačima uoči Kupa „Krešimir Ćosić“ koji iduću srijedu počinje u dvorani Krešimira Ćosića.

- Imat ćemo skraćenu rotaciju pošto Špralja i Kraljević neće nastupiti protiv Zaboka. Mi jesmo favoriti, no čeka nas ozbiljna momčad i morat ćemo uložiti dosta energije da dođemo do pobjede. Utakmica nam je dio pripreme za kup i zbog toga želimo zadržati dobro raspoloženje – kratko je rekao Aramis Naglić uoči  sutrašnjeg dvoboja.

Zadrane u ulogu favorita gura i trener zabočkog sastava Ivan Perinčić koji je košarkašku karijeru sada već davnih dana započeo upravo u redovima dalmatinskog kluba.

- Zadar u ovom trenutku igra možda i najbolju košarku od svih hrvatskih ekipa. U dobroj su formi i sve osim njihove pobjede bi bilo čudo. Nama je cilj odigrati najbolje što možemo i pripremiti se za utakmicu sa Šibenikom koja je na rasporedu u iduću srijedu. Sutrašnji će nam dvoboj dobro doći da osjetimo dvoranu, koševe i atmosferu uoči Kupa „Krešimir Ćosić“. Zadar je ujedno i glavni favorit za osvajanje kupa te je ovo dobra prilika mojim momcima da uoči idućeg tjedna vide gdje stoje u odnosu na najbolje hrvatske momčadi – rekao je trener Zaboka uoči sutrašnjeg ogleda.

Žuti lavovi su uoči nastavka natjecanja u HT Premijer ligi osnažili momčad s tri nova igrača, no jedan od njih će preskočiti sutrašnji susret.

- Šakotić je ozlijedio skočni zglob i premda će putovati s momčadi, neće nam moći pomoći na terenu. Ostali igrači su zdravi te će konkurirati za nastup.


FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Osim Šakotića Zabok u nastavak sezone kreće pojačan mladim Cedevitinim dvojcem Antoniom Jordanom i Lovrom Buljevićem koji su došli na posudbu do kraja sezone.

- Oba igrača su došli ciljano. U prvom smo dijelu natjecanja imali velikih problema u organizaciji igre pošto nam je Borna Kapusta bio jedini razigravač, pa sam u nekim  trenucima pokušao kemijati s Vučićem i Kalpićem na playu kojima to nije prirodna pozicija. Jordano je već u prvoj utakmici pokazao da će nam biti od velike koristi. Ista stvar vrijedi i za Buljevića. Pošto smo se sporazumno rastali s Paškom Vrlikom trebao nam je igrač na pozicijama četiri i pet. Buljević je izuzetno talentiran dečko, no pošto je imao pauzu od osam mjeseci s njim treba pažljivo i strpljivo. Ima vrlo dobar šut za tri poena te nam koncepcijski odgovara  pošto s pozicije četiri može otvoriti reket, a može i igrati leđima prema košu. Izuzetno mi je drago što su prihvatili ovu priliku i do kraja sezone došli kod nas – zaključio je Perinčić u najavi dvoboja.

Utakmica se igra u četvrtak u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 20 sati.