Hrvatska
Regija
Zadrani bez Gilberta, ali s nadom u iznenađenje traže šansu u Beogradu

Zadrani bez Gilberta, ali s nadom u iznenađenje traže šansu u Beogradu

Autor: Paulo Sarić

Poklope li se neke stvari, sa svima se može igrati.

Šest kola prije kraja ABA lige KK Zadar nalazi se na pretposljednjoj poziciji na tablici s četiri pobjede i 12 poraza. Situacija je tim gora zna li se da Zadrani imaju gori međusobni omjer sa svim konkurentima za ostanak, te će momčad Danijela Jusupa u posljednja dva mjeseca morati „dodati gas“ ne bi li ostala među regionalnom elitom. Prva prepreka na tom putu je beogradski Partizan, prvoplasirana momčad Jadrana koja ne zna za poraz na domaćeg terenu.

Najgori protivnik za vaditi se.

Partizan je po prikazanoj igri najkvalitetnija momčad u ABA ligi, a mi smo očito pali u formi. Poraz protiv Igokee nas je dosta uzdrmao, što se vidjelo i protiv Alkara. Na put idemo bez Gilberta koji je izvan stroja, no s druge strane, sudeći prema viđenom u Sinju, Mavra je malo vratio formu. Idemo se boriti i dati sve od sebe, a za što će to biti dovoljno, to ćemo vidjeti – kazao je u najavi utakmice trener Jusup i dodao – gledajući samu poziciju na tablici, bili smo i gori, ali brine me što smo pali u formi. Brinu me i ozlijeđeni igrači. Povrede su nas dosta izbacile iz ritma. U vrlo važnim trenucima bili smo ostali prvo bez Mavre, a sada i bez Gilberta koji su nam jako bitni igrači. Nemamo mi baš širinu 'rostera' za ABA ligu.


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Težine večerašnjeg izazova svjestan je i Dominik Mavra koji se nakon viroze prošli vikend vratio u sastav.

Neće biti lako, Partizan je dosta podigao formu, što do izražaja posebno dolazi u Eurokupu. Pobjede protiv Trenta i Bologne su za svaki respekt, ali moramo vjerovati da možemo nešto napraviti – rekao je 25-godišnji Zadranin koji, nezavidnoj situaciji unatoč, gaji nadu u pozitivan rasplet –- smatram da se, poklope li se neke stvari, može igrati sa svakom momčadi. Svi trebamo vjerovati da možemo iznenaditi. U teškoj smo situaciji i da bismo se spasili od ispadanja moramo raditi neke stvari koje možda ne bi bile normalne, poput toga da dobijemo Partizana u gostima. Vjerujem da to možemo napraviti i s tom mišlju idemo u Beograd.

O protivniku se sve zna, što jednim dijelom olakšava pripremu utakmice.

Partizan je defenzivno izrazito moćna momčad. Obrana im stvarno dobro izgleda i želimo li nešto napraviti morat ćemo pogoditi teške šutove. Bez toga nemamo što tražiti. Uz to, i naša će obrana morati biti na vrhunskoj razini da bismo što je moguće duže bili u egalu – zaključio je Mavra.

Utakmica se igra u Pioniru s početkom u 20 sati.