Hrvatska
Zadrani izdržali napade Alkara

Zadrani izdržali napade Alkara

Autor: Paulo Sarić

Dvije pobjede od rekorda u domaćem prvenstvu.

Košarkaši Zadra uvjerljivo su slavili u zadnjem kolu HT premijer lige protiv sinjskog Alkara rezultatom 81-103. Gosti su sve riješili praktički u prvoj četvrtini koji su dobili 15 razlike nakon čega su mirno priveli susret kraju.

Domaćini su se držali u egalu prvih pet minuta nakon čega su Zadrani krenuli u seriju 3-13 kojom su se odvojili na dvoznamenkastu razliku (11-23). Iako su se domaćini svojski trudili pred punim tribinama Gradske sportske dvorane u Sinju nisu uspijevali parirati gostima koji su se već nakon 12 minuta odvojili na 20 koševa prednosti što su mirno održali do samoga kraja. Priliku je stoga dobio i donedavni junior Jure Planinić koji je prošli tjedan protiv Kaštele pokazao da se na njega može ozbiljno računati te je do poluvremena zabio šest koševa.

U nastavku se Zadar malo opustio pa je Alkar u jednom trenutku prišao i na jednoznamenkasti zaostatak (77-83), no to je samo upalilo dodatne motore hrvatskom abaligašu koji je sačuvao svoju mrežicu naredne četiri i pol minute i serijom 2-20 došao do svoje 22. uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu.

Zadrane je do nove pobjede vodio Steven Gray s 27 poena, dok je savršeni Luka Božić (10-10) dodao 20 koševa, pet skokova i pet asistencija, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Leverenzel Booth s 23 koša i šest uhvaćenih lopti.