Hrvatska
Zadrani jači za Mekića i Lakića dočekuju tvrdu i tešku utakmicu s Cibonom

Zadrani jači za Mekića i Lakića dočekuju tvrdu i tešku utakmicu s Cibonom

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Jer utorak je dan za derbije

U Dvorani Krešimira Ćosića sutra se igra najveći derbi hrvatske košarke, Zadar – Cibona. Iako su u kraćim ili dužim razdobljima ligom znali dominirati drugi klubovi (Cedevita, Split), nema sumnje da je ova utakmica i dalje ona koja privlači najviše pažnje javnosti i navijača.

Ove godine Zadar ima negativan omjer s „vukovima“ – u HT Premijer ligi u prvom dijelu sezone svatko je pobijedio u svojoj dvorani, u AdmiralBet ABA ligi Cibona je „skinula skalp“ Zadru na Višnjiku, a posebno je bolno bilo ispadanje u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića.

Sve se naravno može nadoknaditi do kraja sezone, a prva prilika stiže već u utorak od 18 sati. Cibona je za sada bez poraza u Ligi za prvaka i pobjedom bi Zadru odmakla za dva boda u borbi za startnu jedinicu. Momčad Danijela Jusupa s druge strane pobjedom ponovno dolazi u dobru situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini.

– Dolazi nam još jedna utakmica s Cibonom i još jedan hrvatski derbi. Mislim da se momčadi jako dobro poznaju i da među nema nikakvih nepoznanica. Moramo odigrati energetski i fizički na razini na kojoj možemo odigrati i onda se možemo nadati pobjedi, kaže Karlo Žganec, koji će morati dobiti bitku pod koševima s Ciboninim centrima Vukovićem i Ljubičićem. Dakako, veliku pažnju morat će se obratiti na Kapustu i Mazalina, koje je teško zaustaviti kada krenu u seriju.

Jedna briga manje vezana je uz Arijana Lakića, koji je sanirao zdravstvene tegobe nastale uslijed primljenog udarca u bubrege, a u domaćem prvenstvu može nastupati i Mekić, pa bi „krvna slika“ trebala biti značajno drugačija nego na gostovanju u Makedoniji.

Utakmica se igra sutra (utorak) od 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića, uz izravni prijenos na Sportskoj televiziji.