Europa i Svijet
Zadrani još nisu krenuli, a kad će - ne zna se! Barem ne precizno.

Zadrani još nisu krenuli, a kad će - ne zna se! Barem ne precizno.

Autor: Branko Tabak

Puno je nepoznanica...

Kada će KK Zadar krenuti s treninzima još se ne zna - barem ne precizno. Okvirno to bi se trebalo dogoditi unutar desetak dana. 

Nakon odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o popuštanju mjera ispred KK Zadar su razgovori i dogovori s čelnim ljudima ŠC Višnjik i Stožerom Civilne zaštite Zadarske županije kako bi se ispunile sve pretpostavke za početak rada.

Osim igrača pod ugovorom, koji su pokazali razumijevanje na novonastalu situaciju te pristali na uvjete ranijeg zaključavanja ove sezone i nastavak suradnje kada se život počne vraćati u normalu, treninzima će se priključiti i mlađi igrači. U ovom dijelu priče još je posla, razgovora, kompromisa i odluka.

Podsjetimo, Zadar nema trenera jer je i Danijel Jusup poput većine igrača pokazao razumijevanje te je ugovor s njim raskinut nakon HKS-ove odluke o završetku sezone pa će vjerojatno u početku s igračima u grupama raditi treneri zaposleni u klubu.

Zbog korona krize upitan je budžet kluba i njegove ambicije, a samim tim teško je predvidjeti i izgled momčadi. Nije poznat niti format domaće lige, čeka se sve izvjesnija potvrda o proširenju ABA lige, a o datumima početka igranja bez i s publikom da i ne govorimo...

Povratak u dvoranu bit će mali, ali značajan korak na dugom putu normalizacije funkcioniranja kluba i košarke u cjelini.