Hrvatska
Zadrani kreću po ispravak 'sramote' iz prvog dijela sezone

Zadrani kreću po ispravak 'sramote' iz prvog dijela sezone

Autor: Paulo Sarić

S izmiješanim kartama po uzvrat za težak poraz pod 'Tornjem'.

Kraj ožujka i početak travnja već su godinama razdoblje u kojemu se hrvatski abaligaši, barem oni koji nisu izborili doigravanje regionalne lige, posvećuju treninzima i pripremaju za samu završnicu sezone – playoff hrvatskog prvenstva. Ni ovo proljeće nije iznimka. Ipak, što se tiče KK Zadar ističu se određene razlike. Pred igračima Ante Nazora dvostruki je izazov. Osim samog doigravanja HT Premijer lige trebaju odraditi još jedan „poslić“. Puno zahtjevniji i s puno većim ulogom - ostati u Jadranskoj ligi. Tom je cilju sve posvećeno u narednim tjednima, a iznimka nije ni današnji dvoboj s Hermes Analiticom.

- Moramo biti autoritativni. To je ono što se traži u ovim utakmicama – kazao je na početku domaći trener ponovivši najavu prošlotjednog susreta protiv Alkara i nastavio - zadnje kolo smo to i pokazali, možda prvi put ove sezone. Ne trebam ponavljati što nam znači maksimalan angažman. Moja ekipa tijekom cijele sezone ima problema s tim. Oscilacije su velike, od maksimalnog fokusa, angažiranosti i borbenosti do raspoloženja pod parolom da će se utakmica dobiti sama od sebe. Stoga uoči ovog ogleda, kao i uoči prošlog, napominjem da se pripremamo kao da igramo protiv Real Madrida.

Utakmica sa zagrebačkim sastavom, jednim od najugodnijih iznenađenja prvog dijela domaćeg prvenstva, sa sobom ipak nosi dodatni ulog. Zadrane još uvijek svrbi poraz iz Savske otprije nekoliko mjeseci kada su igrači Zvonimira Mravka na krilima Roka Rogića i Jakova Vladovića došli do iznenađujućeg i uvjerljivog trijumfa.

- Od njih smo u prvom dijelu pretrpjeli sramotan poraz kojeg, iskreno vam kažem, ni dan danas nisam prebolio. Stoga je vrlo važno da ga ispravimo i shvatimo određene greške jer je sezona i dalje u fazi u kojoj se može okrenuti u pozitivnom smjeru. To i očekujemo te ćemo ovaj period iskoristiti kako bismo se maksimalno pripremili za dodatne kvalifikacije. I trenažni mikrociklus tijekom tjedna i utakmica moraju biti na tragu boljih igara i boljeg ponašanja – dodao je 40-godišnji stručnjak.

U međuvremenu su se karte izmiješale. Zagrepčani su ostali bez čitave prve petorke koja je sredinom studenoga uvjerljivo svladala Zadrane.

- Moramo pogledati istini u oči i kazati da su promijenili dosta toga što se tiče 'rostera'. Ne trebam ni govoriti o igračima kojih više nema. Rogić je otišao u Cibonu, Jakov Vladović u Cedevitu, a oni su im bili prve violine. Došli su neki drugi igrači, no to je, kako znamo i sami proces u kojem ne možeš jednostavno nastaviti s dobrim partijama, već krećeš iznova. Pred nama je nova utakmica, s novim zamkama i zanima me samo maksimalan angažman – ističe splitski strateg.

Zadrani će u 'osvetnički pohod' krenuti s istim sastavom koji je prošle subote istrčao u Sinju.

- Stanje u momčadi je isto kao pred prošli susret. Ne možemo računati na Luku Žorića, no on se odlično oporavlja te je pitanje dana kada će moći participirati na treninzima i u sljedećem ćemo kolu moći računati na njega – zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u petak s početkom u 19 sati u Krešinom domu.

Rezultati by SofaScore