Hrvatska
Zadrani kreću po zlato: Na svom terenu želimo otići do kraja

Zadrani kreću po zlato: Na svom terenu želimo otići do kraja

Autor: Paulo Sarić

Put do trona isti je kao i u juniorskoj konkurenciji. Cedevita, pa bolji iz susreta Cibona-Split.

Nakon što preostale dvije omladinske selekcije KK Zadar nisu uspjele doći do medalje u svojim dobnim uzrastima, sve su oči u dalmatinskom klubu uprte u kadetsku momčad. Mladići koje s klupe vodi Marko Selin jako dobro su otvorili Jedinstvenu kadetsku ligu te su sve do posljednjih nekoliko kola držali prvo mjesto, da bi u samoj završnici malo posustali. No, na koncu su bez većih problema izborili 'Final Four' koji se u subotu i nedjelju igra pod svodom Krešine dvorane.

Prvo ime u domaćim redovima nesumnjivo je kadetski reprezentativac Duje Brala koji je sa 17,5 poena u prosjeku bio najbolji strijelac Zadra u ligaškom dijelu natjecanja, a uz njega se statistički isticao Tomislav Buljan koji po radnom mjestu ordinira pod obručima, što je okrunio s 13,9 koševa i 11,1 uhvaćenom loptom po susretu.

- Iza nas je odlična sezona i više nego solidan nastup u Jedinstvenoj kadetskoj ligi u kojoj smo bili treći. Premda su Cedevita i Cibona fizički moćnije ekipe, na našem terenu želimo otići do kraja. Nadu nam daju pobjede koje smo nad njima ove sezone ostvarili u Zadru. Momci su izuzetno motivirani, a dodatni optimizam daju kvalitetni treninzi koje smo imali uoči same završnice. Odigramo li na gornjoj granici svojih mogućnosti, možemo napraviti dobar rezultat – izjavio je trener kadeta Zadra Marko Selin.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Prolazak u finale prvi je korak na tom putu.

S druge strane stoje mladići iz Cedevite koje su Dalmatinci ove sezone već svladali na domaćem terenu, dok je drugi dio ždrijeba također donio reprizu juniorskog polufinala i dvoboj Cibone i Splita.

Prvi će na parket Splićani i Zagrepčani koji će odmjeriti snage u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 17:30 sati, dok je okršaj Zadra i Cedevite na rasporedu u 19:45 sati.

Kadeti KK Zadar:
 Duje Brala, Tomislav Mihael Buljan, Domagoj Horvat, Lovre Klarić, Krševan Klarica, Mikolaj Klimontowicz, Karlo Kovačević, Maksim Matulina, Šime Mrkić, Lovre Stanović, Romano Surać, Josip Tomić, Toni Vanjak, Toni Vidov, Marko Viduka.
Trener: Marko Selin.

RASPORED

Subota:
dvorana „Krešimir Ćosić“
 kadeti, polufinale: Cibona – Split (17:30 sati)
 Cedevita – Zadar (19:45 sati)

Nedjelja:
 press salon od 9:15 do 11:15 sati - predavanje Damira Rajkovića i Milana Karakaša.
dvorana 3
 dječaci za treće mjesto (11:15 sati) i dječaci finale (13:30 sati)
dvorana „Krešimir Ćosić“
 kadeti za treće mjesto (15.45 sati) i kadeti finale (18 sati).