Hrvatska
Zadrani krenuli s pripremama, Kuliš se priključuje Jusupovom timu, Roko Jurlina preuzima juniore

Zadrani krenuli s pripremama, Kuliš se priključuje Jusupovom timu, Roko Jurlina preuzima juniore

Autor: 057info Photo: Šime Zelić - KK Zadar

'Projekt Zadarska dica ne počinje od seniora...'

Košarkaši Zadra krenuli su jutros u nikad ranije pripreme za predstojeću sezonu. Nedostatak novca za kvalitetnim pojačanjima novi trener Danijel Jusup nastojat će, u svom stilu, nadoknaditi mukotrpnim radom cijele momčadi, piše partnerski portal 057info

U dvorani 3 ŠC Višnjik s radom je počelo 12 igrača. Nedostaju Leon Šantelj zbog bolesti (temperatura), Amerikanac Diante Baldwin (procedura oko cijepljenja) te Sani Čampara koji je s reprezentacijom BiH. Uz trenera Jusupa dočekali su ih pomoćnici Toni Dijan i Tome Ružić, direktor David Gunjević i sportski direktor Denis Pleslić te Dario Drežnjak, Antonio Jordano i Duje Brala kao jedini ostatak lanjske seniorske momčadi.

- Nama nema druge nego raditi. Posla ima dosta, posebno za mlade igrače koji moraju uhvatiti novi sustav treniranja. Prva dva tjedna prolazimo nekakve primarne fizičke i taktičke pripreme, a onda nakon Velike Gospe udarne bazične. Dogovorili smo osam pripremnih utakmica, prvenstvo počinje 30. rujna i možda će nam nedostajati još jedna ili dvije, kaže Jusup.

Smanjeni proračun za prvu momčad od 350.000 tisuća eura dao je naslutiti kako će Zadar ove godine imati tešku sezonu. Dio javnosti koji je smatrao da će zbog toga doći do okretanja domaćim igračima i projektu Zadarska dica donekle se razočarao kada je vidio na koji način je složen roster. Radi se, naime, većinom o solidnim igračima iz ABA 2 lige, koji nisu bili nositelji igre u svojim klubovima.

- Projekt Zadarska dica ne počinje od seniora, nego u školi košarke. Nemojmo se zavaravati, prvo treba nositi klub u domaćem prvenstvu, pa onda u ABA ligi, a većina njih koje sam zatekao u klubu u ovom trenutku još uvijek nisu na toj razini. Igrači koji su došli meni su najbolji, zadovoljan sam. Možda nam nedostaje još jedan visoki u rosteru, ne znam hoćemo li ga uspjeti dovesti s obzirom na limit s novcima.

Osim prve momčadi Jusup je oformio stručni stožer. Uz Dijana i Ružića u trenerskom timu bit će još Stipe Kuliš, za fizičku pripremu bit će zadužen Jusupov stalni suradnik Bernard Kotlar, liječnik je Mladen Srzentić, a dolazi i mladi fizioterapeut.

Promjene će stvoriti gužvu, a i veće troškove, u omladinskom pogonu. Tamo su prebačeni dosadašnji kondicijski trener Mario Mandir i fizioterapeut Mladen Babić. Trener juniora bit će Roko Jurlina, kadeta Marko Selin, a predkadeta Rajko Vidaković. Cijele pripreme odradit će se u Zadru.

- Nemamo financija, a ovdje su uvjeti dobri, imamo stazu, dvoranu, sve što nam treba, kaže Jusup.