Hrvatska
Regija
Zadrani na korak od iznenađenja

Zadrani na korak od iznenađenja

Autor: Paulo Sarić

Knowles se spetljao u zadnjem napadu i propustio svojoj momčadi donijeti veliki skalp na otvaranju sezone.

Košarkaši Zadra poraženi su u Podgorici na otvaranju Jadranske lige od domaće Budućnosti rezultatom 87-85.  Zadrani su se držali osjetno bolje od očekivanog, te su na koncu čak i imali šansu da dobiju susret, no novopridošli Amerikanac Preston Knowles se spetljao u zadnjem napadu pa je pobjeda otišla na stranu Crnogoraca.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i poveli 8-0, no Zadrani su se ubrzo vratili u susret i poravnali nakon samo četiri i pol minute. Iako su Podgoričani većinu prvog poluvremena imali rezultatsku inicijativu, momci Aramisa Naglića cijelo su se vrijeme držali na zaostatku od nekoliko posjeda, pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 44-38.

Krajina je zabio prvi koš u trećoj četvrtini, no onda je Budućnost ubacila u brzinu više i serijom 7-0 otišla na dvoznamenkastu prednost (51-40). Ilić je košem u 27. minuti odveo svoju momčad na plus 14 i tada se činilo da će domaćini lako doći do pobjede. No, Zadrani se nisu složili. Iskusni Šime Špralja donio je prijeko potreban impuls s klupe i s pet poena u manje od jedne minute smanjio na jednoznamenkasti zaostatak. Budućnost se sve do tri minute prije kraja držala na ugodnih 6-7 koševa prednosti, no gosti tada rade seriju 2-10 i na krilima dvaju ubačaja Filipa Kraljevića, te zahvaljujući tricama Luke Božića i Ive Ivanova prelaze u vodstvo.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Bilo je to ujedno i prvo vodstvo Zadra na susretu. 41 sekundu prije kraja.

Ipak, kao i nekoliko puta do sada ukazao se Nemanja Gordić koji je košem i dodatnim slobodnim bacanjem vratio prednost na stranu Podgoričana. Zadrani su imali posljednji napad, no taktika trenera Naglića koji je odlučio sve konce pobjede staviti u ruke oporavljenog Prestona Knowlesa nije se pokazala dobitnom, te je Amerikanac, nakon što je držao loptu čitavi napad u svojim rukama, promašio izuzetno težak šut preko ruke.

Ključ pobjede je ležao u puno boljem skoku domaćina koji su imali čak šest napadačkih skokova više, pa Dalmatincima nije pomogla niti jako dobra trica od gotovo 46 posto. Crnogorce je predvodio iskusni Nemanja Gordić s 15 koševa i osam asistencija, dok su po 13 poena dodali Šehović i Barović. Najefikasniji u redovima Zadra bio je Ive Ivanov koji je zabio 18 koševa, dok je Knowles dodao 15.