Hrvatska
Zadrani nakon Mornara za Split imali informacijski trening

Zadrani nakon Mornara za Split imali informacijski trening

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Derbi HT Premijer lige na Višnjiku

Svega dva dana nakon velike pobjede protiv Mornara u AdmiralBet ABA ligi, pred košarkašima Zadra već je nova utakmica. 

U utorak od 20:10 u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuju Split u sklopu 15. kola HT Premijer lige. Bit će to treći ovosezonski susret dalmatinskih rivala. Prvi prvenstveni na Gripama otišao je na stranu Zadra rezultatom 83:89, dok je drugi, “regionalni”, na Višnjiku dobio Split 74:76.

– U odnosu na te utakmice Split je jači za još jednoga igrača, Borisa Tišmu, a Amerikanci su im u sve boljoj formi. Već su nas pobijedili, kao i mi njih i sigurno nas čeka još jedna teška utakmica. Nakon Mornara nismo imali puno vremena za oporavak. Napravit ćemo informacijski trening i pokušati ući u dvoboj sa Splitom što svježiji i spremniji – rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Pri vrhu HT Premijer lige poprilična je gužva. Čak pet momčadi ima po 11 pobjeda, s tim da Zadar trenutačno ima najmanje poraza (11-2). Split i Cibona su na omjeru 11-3, a Cedevita i Šibenka 11-4.

– Čeka nas još jedna zahtjevna utakmica. Split je iskusna momčad koja igra dobro, diže formu i rezultati to pokazuju. Pokušat ćemo se odmoriti koliko možemo i što bolje pripremiti za taj susret. Nakon razdoblja s nekoliko poraza, ponovno se dižemo, što je potvrdila i pobjeda protiv Mornara i želimo nastaviti u pobjedničkom duhu. Nadam se da ćemo, uz što veću podršku navijača, još jednom pružiti dobru partiju i doći do bitne pobjede – istaknuo je Antonio Jordano, šuter Zadra.