Hrvatska
Zadrani napadaju Gripe: Bit će to utakmica na nož

Zadrani napadaju Gripe: Bit će to utakmica na nož

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Četvrtfinale SuperSport Kupa Krešimir Ćosić, 20 sati

Došlo je vrijeme borbe za prvi trofej ove sezone, SuperSport Kup Krešimir Ćosić. Košarkaši Zadra do konačnog cilja imaju težak put: večeras u 20 sati igraju s domaćinom Splitom, u eventualnom polufinalu u petak čekat će najvjerojatnije Cibona, a nakon ta dva sraza ostaje i uvijek nepredvidivo finale u subotu.

Sličan put pred Zadrom je bio i prošle godine, kada je već u četvrtfinalu igrao s tadašnjim domaćinom Cibonom. Presudila je jedna lopta, Zadar je izgubio 71:70 i san o osvajanju ovog Zadranima posebnog natjecanja, koje nosi Krešino ime, odmah je ugašen. Ove sezone put je jednako težak. Kapetan Zadra Marko Ramljak nada se da će atmosfera u dvorani Gripe biti poticajna.

– Opet najteži mogući protivnik u prvoj utakmici Final Eight. Svaka utakmica protiv Splita ove i prošle sezone bila je teška, tvrda, taktičko nadmudrivanje. Dosta ih je bilo u egalu, praktički sve osim one finalne na Višnjiku. Znamo svi odakle dolazi njihova najveća snaga, od stranaca Sullivana, Shortera i Funderburka, a ostale pozicije popunjavaju domaćim igračima. Nezgodna su momčad, u zadnje vrijeme igraju vrlo dobro i očekuje nas još tvrđa utakmica nego do sada, „na nož“, jer nosi puno više nego ove do sada. Vjerujem da ćemo imati odgovor na njihovu igru, čvrstinu, energiju, da ćemo zabiti što više laganih poena, doći do pobjede i obradovati veliki broj naših navijača koji će biti u dvorani, kaže Ramljak.

Ove sezone dalmatinski derbi igrao se tri puta. U studenom je Zadar u prvenstvu slavio 88:80 na Višnjiku, pobijedio i u Splitu u ABA ligi 75:82, a prošlog mjeseca izgubio 67:65, u utakmici u kojoj je Zadar igrao bez Ramljaka i Božića i vodio 60:65 do same završnice. Nakon toga Split je ostvario veliku pobjedu protiv Partizana u Beogradu i pokazao da se može nositi i s najboljima.

– Posljednju utakmicu izgubili smo u dosta neizvjesnoj završnici. Oni su organizirali završnicu kupa, tamo će biti njihovi navijači i biti im podrška. Mi smo se nakon povratka iz Beograda malo odmorili. Vjerujem da ćemo imati dozu svježine i da ćemo biti spremni za utakmicu. Drago mi je da će biti i naših navijača, da svi zajedno pokušamo napraviti dobar rezultat, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Utakmica se sutra igra od 20 sati na Gripama, uz izravan prijenos na MaxSport televiziji.