Hrvatska
Regija
Zadrani ne razmišljaju o koš razlici, već samo o pobjedi

Zadrani ne razmišljaju o koš razlici, već samo o pobjedi

Autor: Paulo Sarić

Nije utakmica sezone, ali…

Zadar sutra igra jednu od najbitnijih utakmica u ovom dijelu jadranske sezone. Momčad Aramisa Naglića u ponedjeljak u svojoj dvorani ugošćuje crnogorski Mornar, jedno od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela natjecanja. Ekipa iz Bara s visokim je ambicijama krenula u ABA ligu te je, lošijem početku sezone unatoč, u pravo vrijeme uhvatila formu i s četiri uzastopne pobjede dolazi u Dalmaciju.

- Iako utakmicu s Mornarom ne bih okarakterizirao kao utakmicu sezone, mislim da nam je izuzetno važna. Prije svega iz aspekta nastavka borbe za doigravanje Jadranske lige. Ona nam diže i drži koncentraciju u momčadi na visokoj razini te nam je želja da što je duže moguće ostanemo u utrci za jedno od prva četiri mjesta što bi bila prekrasna kruna sezone – kazao je zadarski trener u najavi sutrašnjeg dvoboja.

Crnogorci su otvorili sezonu samo s jednom pobjedom u prva četiri kola, no nakon što su se uigrali počeli su pružati jako dobre partije te su u posljednjih nekoliko susreta upisali vrijedne pobjede na gostovanjima u Beogradu gdje su srušili i Partizan i FMP.

- Mornar je napadački izuzetno talentirana momčad. Imaju dva odlična Amerikanca. Needham je pokretač i motor ekipe. Radi se o igraču kojega je vrlo teško čuvati, pogotovo u kombinaciji s Lukovićem koji je jedan od ponajboljih centara ABA lige. To je vrlo opasna osovina koju je jako teško zaustaviti. Morat ćemo biti na najvišoj razini te se nadam da ćemo odigrati utakmicu kakve igramo u zadnje vrijeme i da ćemo doći do bodova.

FOTO: KK Mornar/MEDIA Pro

Momčad Mihaila Pavićevića trenutno se nalazi na šestom mjestu na tablici s pobjedom više od Zadra koji bi se sutrašnjom pobjedom izjednačio s Mornarom i Partizanom na omjeru 9-8 koji osigurava nastavak neizvjesne utrke za četvrtom mjestom koje vodi u doigravanje.

- Ne želim niti razmišljati o razlici koševa koja se spominje u zadnje vrijeme jer, prije svega, treba uknjižiti nove bodove, a tek ćemo onda, ako za to bude prilike, razmišljati trebamo li dobiti s deset, 11 ili više koševa razlike – rekao je  Aramis Naglić i dodao - očekuje nas dobra i prava utakmica i siguran sam da će posjeta biti fantastična i da ćemo uživati u dobroj košarci .

Svi su u domaćim redovima svjesni težine izazova koji ih očekuje, no optimizam je na razini te se gleda samo prema jednom. Prema pobjedi.

- Mornar je u naletu i trenutno igraju odlično, što pokazuje i stanje na ljestvici. Posebno su opasni na gostovanjima gdje su uspjeli doći do nekoliko vrijednih pobjeda. Znamo što nam pobjeda donosi i ne želimo im dopustiti da odnesu bodove iz Višnjika. Ako energetski budemo na pravoj razini uvjeren sam da uz podršku navijača možemo doći do novog trijumfa – smatra Mislav Brzoja.

FOTO: KK Mornar/MEDIA Pro

Jedno od „tajnih“ oružja hrvatske momčadi mogao bi biti i Filip Kraljević. Povratnik u redove Zadra dosta je loše ušao u sezonu, no u posljednjim je tjednima počeo pokazivati partije koje su mu omogućile transfer u Zaragozu i dao dodatnu opciju dalmatinskom sastavu pod koševima.

- Utakmica s Mornarom može puno toga odrediti u nastavku sezone. Svjesni smo uloga i spremni smo na veliku borbu koja nas očekuje. Protivnik u posljednje vrijeme igra na visokoj razini te nam neće biti lako. Radi se o kvalitetnoj momčadi, ali mi igramo na domaćem terenu gdje imamo veliku podršku navijača te vjerujemo u pobjedu – izjavio je visoki Hercegovac.

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak u Krešinom domu, s počekom u 21 sat.