Hrvatska
Regija
Zadrani od gledatelja traže poštivanje mjera i podršku s tribina

Zadrani od gledatelja traže poštivanje mjera i podršku s tribina

Mornar na Višnjiku.

Nakon više od šest mjeseci u dvoranu Krešimira Ćosića konačno se vraća ABA liga! Zadar će u petak 9. listopada ugostiti crnogorski Mornar (18:00 h), a ovo će biti prva utakmica sezone u ABA ligi za obje momčadi. 

Podsjećamo kako se utakmica trebala odigrati u nedjelju 4. listopada, ali je odgođena jer je Zadar dan prije toga igrao utakmicu nacionalnog prvenstva. 

Momčad iz Bara svoju je sezonu već započela u 7Days Eurokupu s gostujućim porazom (od Ulma na gostujućem terenu) i domaćom pobjedom (protiv španjolskog kluba Unicaja).

Ulaz će biti dozvoljen samo za one navijače koji imaju godišnje ulaznice za sezone 2020/2021.  Iz kluba mole da se gledatelji pridržavaju svih sigurnosnih mjera. 

- Pri ulazu u dvoranu navijači će morati, uz svoju godišnju ulaznicu pokazati i osobnu iskaznicu i ostaviti kontakt broj. Također, svakom će se navijaču mjeriti tjelesna temperatura. U dvorani će navijači morati sjediti na svakom četvrtom sjedalu što će biti dodatno označeno. VIP, obiteljski VIP i press tribine bit će zatvorene, dok će prsten i tribina biti otvorene uz slobodno sjedenje. Svaka osoba koja bude prisutna mora imati masku na licu tijekom cijele utakmice. U dvorani će biti dostupno sredstvo za dezinfekciju. Sva četiri ulaza će biti otvorena od 16:30 h. Zbog cijelog ovog procesa molimo sve da dođu ranije kako bi izbjegli gužvu na ulazu. Molimo sve da se pridržavaju mjera i da se tijekom cijele utakmice nosi maska na licupriopćili su iz KK Zadar i podsjetili gledatelje, očito ne bez razloga, da je u dvorani zabranjeno pušenje.

“Ovo će nam biti najjača utakmica do sada i to protiv momčadi koja ima stvarno puno talenta. Mi moramo odigrati jako dobru utakmicu, momčadsku, kako bi pobijedili. Uvijek imamo šanse bez obzira na to tko je na drugoj strani. Ono što tražimo, kao i uvijek, je da budemo koncentrirani, da damo sve od sebe, da izgledamo kao momčad, a na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti,” najavio je utakmicu trener Veljko Mršić.

“Sigurno je da smo svi mi igrači zajedno s trenerom uvjereni da možemo očekivati bolji Zadar nego što je bio u zadnje dvije utakmice u HT Premijer ligi. Imam osjećaj da smo cijelo vrijeme jedva čekali da krene ABA liga. Mislim da ćemo tu pružiti najbolju partiju u dosadašnjoj sezoni i samim time mislim da imamo šanse za pobjedu protiv Mornara koji je stvarno ove godine bolja momčad nego ikad. Realno oni su favoriti, međutim mi se nećemo predati, pogotovo pred našom publikom i na našem terenu,” kazao je Jan Palokaj.