Hrvatska
Zadrani 'odradili' Hermesa, za dva dana gostuju u Sinju

Zadrani 'odradili' Hermesa, za dva dana gostuju u Sinju

Autor: Branko Tabak

Dan nakon Krke.

Dan nakon velike pobjede u Novom Mestu protiv Krke u regionalnoj ABA ligi košarkaši Zadra su u Zagrebu pobijedili momčad Hermes Analitice 84-101. 

U odsustvu prvog trenera Veljka Mršića, koji i dalje osjeća posljedice Covida 19, Ivan Perinčić je pametno odradio ovaj susret jer Zadrane već u srijedu čeka gostovanje kod Alkara u Sinju. Uzeo je pobjedu, dao priliku igračima koji inače manje participiraju u igri, održao nositelje igre u tonusu, ali ih nije pretjerano opteretio.

Hermes je bio ravnopravan prvih 15 minuta utakmice, no ostatak vremena Zadar je imao kontrolu igre i rezultata te je većim dijelom držao prednost između 10 i 20 poena.

Jednom riječju, odrađeno.

Kodi Justice je postigao 22 poena uz 8 skokova. Chinanu Onuaku je za 17 minuta igre ostvario 21 poen uz stopostotan šut iz igre (6-6) te 4 skoka i 4 asistencije, dok je Domagoj Vuković postigao 20 poena uz 2 skoka, 3 asistencije i 4 ukradene lopte. Duje Brala je zabio 10, a Filip Paponja 9 poena. 

Kod domaćina istaknuo se Kritijan Šutalo s 19 poena i 9 skokova. Franko Kalpić je postigao 18, a Ivan Mileković 16 poena.