Europa i Svijet
Hrvatska
Zadrani pobrali individualne nagrade na Zadar Basketball Tournamentu

Zadrani pobrali individualne nagrade na Zadar Basketball Tournamentu

Autor: Paulo Sarić

Najbolji strijelac, najbolji asistent i najbolji kradljivac dolaze iz Donatovog grada.

Šest utakmica u četiri dana, tri euroligaša i KK Zadar najkraći su rezime netom završenog izdanja Zadar Basketball Tournamenta. Nakon 240 minuta košarke i mnoštva uzbudljivih poteza trofej je otišao u Istanbul u ruke aktualnog finalista Eurolige Anadolu Efesa. Igrači Ergina Atamana nastavili su tradiciju koja govori da su sva dosadašnja izdanja turnira osvajale momčadi s Bospora, a u Tursku je otišla i nagrada za najkorisnijeg igrača turnira. 

Mikea Jamesa je naslijedio Alec  Peters koji je u tri dana pokazao najveću konstantu u pobjedničkoj momčadi. 

Zanimljivo je istaknuti da je većina individualnih priznanja otišao u ruke domaćih košarkaša. Najbolji strijelac šestog izdanja Zadar Basketball Tournamenta je 27-godišnji bek Zadra Bryon Allen koji je u tri susreta ubacio 63 poena, čak deset više od prvog pratitelja i prošlosezonskog igrača New Orleans Pelicansa Dairisa Bertansa koji je bio najuspješniji tricaš. 

Zadrani su imali i najboljeg asistenta turnira Martina  Junakovića koji je završio s 21 točnim dodavanjem, dok je Allen ponio i titulu “najboljeg kradljivca” sa sedam ukradenih lopti. 

Dodajmo ovome da je najbolji skakač turnira bio Devin  Booker s 27 uhvaćenih lopti, a najbolji bloker njemački div Tibor  Pleiss s pet blokada. 

Za kraj, kao kuriozitet valja spomenuti i da je jedini igrač koji je ‘izletio’ sa sve tri utakmice borbeni centar Zadra – Stefan Fundić.