Hrvatska
Regija
Zadrani puni riječi hvale za Igokeu, upitan nastup Mazalina

Zadrani puni riječi hvale za Igokeu, upitan nastup Mazalina

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Nakon osam kola u AdmiralBet ABA ligi Zadar ima, s obzirom na težak raspored, vrlo dobar učinak od četiri pobjede i isto toliko poraza. U petak će imati vrlo izazovan zadatak želi li ostati u pozitivnom omjeru, budući da gostuje u Laktašima, kod jedne od najboljih momčadi lige Igokee m:tel. Daleko najbolja momčad susjedne Bosne i Hercegovine do sada je ostvarila šest pobjeda, a posebno su impresivne dvije posljednje, protiv Partizana Mozzart Beta u Beogradu i zatim uvjerljive domaće protiv Budućnosti VOLI. Zadrov cilj je jasan: maksimalnim zalaganjem i energijom održati što duže neizvjesnost i iskoristiti priliku za pobjedu ako se ona ukaže.

- Radi se o iskusnoj momčadi u kojoj dominiraju srpski igrači, s Moodyjem u kojem su dobili kvalitetu na poziciji playmakera. Na svakoj poziciji imaju dva ili tri kvalitetna igrača. Eksplozivni mladi Kondić pokazao je kvalitetu u dvije posljednje utakmice u kojima Gordić nije nastupio, Atić se promovirao u skorera i kreatora, Tanasković je igrač s najboljom valorizacijom, a dominiraju i u napadačkom skoku, najprije zbog Nikolića koji svojom visinom dolazi do skokova, ali i Milosavljevića iz vanjske linije. Mogu zadržati visok intenzitet igre, posebice u obrani i tu lome protivnika. Imaju dva izuzetna rezultata uz jedan bizaran poraz od FMP-a kod kuće, imaju svježinu, dobro raspoređenu minutažu i mene njihovo mjesto na tablici ne iznenađuje, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Zadar na put kreće kompletan, iako još nije sigurno hoće li igrati Mazalin, koji trenira po posebnom programu. Arijan Lakić kaže kako će svi koji budu na raspolaganju treneru dati sve od sebe da se kući vrate s bodovima.

- Ove pobjede protiv vodećih momčadi lige meni nisu iznenađenje jer je Igokea ozbiljna, iskusna momčad s dosta dobrih igrača. Na mojoj poziciji su dvojica različitih igrača koji upotpunjuju jedan drugoga, s tim da je Moody malo brži i niži od Gordića. Gledali smo kako igraju i dogovorili se kako ćemo se obraniti, vidjet ćemo u utakmici hoćemo li uspjeti. Imaju  vrhunsku igračku i trenersku kvalitetu, mi ćemo igrati kao da nam je to najvažnija utakmica sezone, ostaviti svu energiju koju imamo na terenu i pokušati postići što bolji rezultat, kaže Lakić.

Utakmica se igra u petak s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.