Hrvatska
Zadrani s +55 protiv Dubrave izborili kadetski Final Four

Zadrani s +55 protiv Dubrave izborili kadetski Final Four

Autor: KK Zadar

U Jedinstvenoj kadetskoj ligi Zadar je deklasirao oslabljenu Dubravu.

U posljednje odigrana dva kola na gostovanju u Zagrebu zadarski kadeti pretrpjeli su poraze protiv zagrebačke Cibone i Cedevite te im je pobjeda u utakmici protiv Dubrava bila od iznimne važnosti kako bi se uspjeli plasirati na završnicu PH.

Kako bi tomu bilo tako, u današnju utakmicu krenuli su upravo kako su i trebali. Buljan je na sudačkom podbacivanju osvojio prvi posjed, a Kovačević Karlo polaganjem je 'načeo' koš gostujuće Dubrave. Momčad iz Zagreba na susret je došla vidno oslabljena i bez nekoliko ozlijeđenih igrača. Već u prvoj četvrtini Zadrani su u igri iskoristili slabo izdanje Dubrave te pokazali kako su ove sezone na razini iznad. Već kod vodstva 24:15 dalo se naslutiti u kojem smjeru bi nas utakmica mogla odvesti. Prva četvrtina završila je u korist Zadrana rezultatom 26 - 19.

U drugoj dionici susreta, pri rezultatu 35:28 i nepune tri minute nastavka, Zadrani tricom Tonija Vidova započinju seriju 18:0. Upravo u tih par minuta Zadrani su prelomili susret u svoju korist, gdje se zapravo pokazalo koliko je teško bilo za očekivati drugačiji ishod. Dubrava je na spomenutu seriju Zadra uspjela odgovoriti nakon punih pet minuta bez postignutog poena polaganjem Romana Čimbura. Kako je u tom trenutku semafor pokazivao dvije minute prije isteka četvrtine i 23 poena razlike, bilo je jako teško za očekivati da će se gosti uspjeti vratiti u utakmicu. Četvrtina je ponovno završila u korist domaće momčadi 38 - 17 za ukupan rezultat na poluvremenu 64 - 36.

Nastavak susreta pokazao se kao potvrda kvalitete Zadra iz prvog dijela utakmice. Uz to trener Zadrana Marko Selin iskoristio je već riješenu utakmicu kako bi uveo i uigrao ostatak momčadi pred najvažniji dio sezone. Susret je na kraju završio rezultatom 130 - 75 i pobjedom zadarske momčadi, a važno je napomenuti kako su se svi igrači Zadra upisali u strijelce te kako su ovom pobjedom Zadrani zasluženo osigurali plasman na završnici Prvenstva Hrvatske.

Najefikasniji strijelci i igrači Zadra koji su iznijeli današnju utakmicu bili su Klarica s 27 od čega je 12 poena poentirao već u prvom poluvremenu, kao i Brala s 22 odnosno 18 poena iz prvog dijela.  

Kod Dubrave prvo je ime bio Roman Čimbur s 26 poena. 7 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Gabriel Max Herjavić sa 17 poena i 7/8 šutom za dva poena.

STATISTIKA

Marko Selin, trener Zadra bio je izuzetno ponosan na svoje igrače: „Što se tiče ove utakmice danas, Dubrava je došla u bitno oslabljenom sastavu, tako da nisu bili ravnopravan protivnik. Međutim nama je ova utakmica bila dosta bitna i bili smo mobilizirani, jer nedostajala nam je ova pobjeda kako bi se plasirali među četiri ekipe Final Foura.

Mislim da smo pristupom igri ove sezone zaista i zaslužili, malo smo se poremetili ovih posljednjih mjesec dana, jer su nam pojedini igrači otišli na svjetsko prvenstvo srednjih škola u Grčku te uz nastup na turniru u Skopju, malo smo poremetili ritam treninga, ali eto izvukli smo na kraju stvarno jednu pozitivnu sezonu. Nadam se da ćemo na Final Fouru imati što za reći, odnosno ne samo da se nadam, nego i hoćemo.

Važnije od pobjeda meni je kako se momci ponašaju na terenu i kako treniraju cijelu sezonu. Dugo godina sam trener i ovakvu generaciju još nisam vodio. Dosta su zahtjevni, ali su stvarno vrijedni, pošteni i marljivi te su svojim radom plasman stvarno i zaslužili. Rekao sam im i da sve utakmice izgubimo do kraja, sezona je bila uspješna i ponosan sam na njih. Sami rezultat dođe kao svojevrsna nagrada, ali nije on najbitniji. Puno bitnije su neke druge stvari.“

Boris Gnjidić, trener Dubrave: „Nije ugodno nakon onoga kad smo u Dubravi bili sa Zadrom u egalu danas igubiti s 55 razlike, no čestitam Zadru na pobjedi. Mi smo bili u problemu s povredama, no došli smo i odigrali utakmicu. Nadam se da ćemo u idućoj utakmici pružiti puno više jer ovo nije prava Dubrava.“