Hrvatska
Regija
FOTO: Zadrani s novim licima krenuli u pripreme za nadolazeću sezonu

FOTO: Zadrani s novim licima krenuli u pripreme za nadolazeću sezonu

Autor: Paulo Sarić

Reprezentativni dvojac i iskusni Amerikanac Mario Little priključit će se uskoro.

Nakon dva i pol mjeseca pauze košarkaši Zadra vratili su se u puni pogon. Pripreme su, s najavljenim tjednom kašnjenja, započele danas u 10 sati, a povratnik u zadarske redove trener Aleš Pipan poveo je devetoricu igrača u nove izazove. Uz sedam „starih“ lica na prozivci u dvorani „Krešimir Ćosić“ pojavili su se i novopridošli Petar Marić i Malcolm Grant, a svim zadarskim ljubiteljima košarke poznat je i lik i djelo novog kondicijskog trenera dalmatinskog abaligaša Marija Mandira.

- Za prvi dio priprema koje ćemo uglavnom odraditi u Zadra momčadi ćemo priključiti nekoliko juniora. Osim turnira u Francuskoj kojeg ćemo igrati sredinom rujna, dogovorili smo i dvije pripremne utakmice sa Splitom, 23. i 31. kolovoza. Jedna će se igrati u Zadru, a druga u Splitu – rekao je sportski direktor Branimir Longin.

„Opravdani“ su bili reprezentativci Lovre Bašić i Domagoj Vuković koji su sa stopostotnim učinkom započeli turnir Borislava Stankovića u Kini, kao i ovoljetno pojačanje Mario Little koji je prije nekoliko dana osvojio naslov prvaka Venezuele. Većina igračkog kadra je složena, a očekuje se dolazak još jednog visokog igrača.

- Čekamo još jedno pojačanje na poziciji centra. Nadam se da ćemo to riješiti u što skorijem razdoblju, možda već do kraja tjedna – dodao je Longin.

Do početka sezone ostalo je nešto više od mjesec dana, a Zadrani će prvi izazov imati 20. rujna na Superkupu ABA lige koji se ove sezone igra u Laktašima.

Kako je to izgledalo na prvom ovosezonskom okupljanju KK Zadar pogledajte u fotogaleriji.


KK Zadar 2018./2019.

IGRAČI: Lovre Bašić, Luka Božić, Mislav Brzoja, Roko Erslan, Malcolm Grant, Kristijan Krajina, Mario Little, Petar Marić, Jure Planinić, Šime Špralja, Luka Tomas, Domagoj Vuković.

TRENER: Aleš Pipan.