Hrvatska
Zadrani s oprezom ulaze u završni dio sezone

Zadrani s oprezom ulaze u završni dio sezone

Zabok je prva prepreka ka finalu doigravanja.

Košarkaši Zadra u prvom dvoboju četvrtfinala doigravanja hrvatskog prvenstva ugostit će momčad Zaboka. Dok su u prvom ovosezonskom susretu Dalmatinci uvjerljivo slavili, drugi je, igran u predvečerje Kupa „Krešimir Ćosić“ bio puno neizvjesniji što je najbolje upozorenje Zadranima da ih ne očekuje lagan posao.

- Zabok je čvrsta i organizirana momčad koja igra bez previše rizika. Igraju duge napade kroz koje traže poziciju za šut i zbog toga ne očekujem nekakvu atraktivnu utakmicu. S njima smo već imali problema ove sezone, pogotovo na domaćem terenu te u utakmicu ulazimo s puno opreza -  istaknuo je u najavi utakmice trener Zadra Aramis Naglić.

Momčad Zaboka koju vodi Ivan Perinčić zadarskoj se publici predstavila dobrom izdanju, ne samo u ligaškom susretu koji su umalo dobili, već i na završnicom turniru Krešinog kupa kada su preko Šibenika izborili polufinale. Ipak, uloga favorita nedvojbeno pripada Zadru.

- Favoriti jesmo, od toga ne bježimo. Nadam se da ćemo bez većih trauma proći prvi krug doigravanja, ali za to moramo biti zaista spremni i na parketu ostaviti naš trenutni maksimum – dodao je Naglić.

U svlačionici Zadra također vjeruju da će preko Zaboka doći do polufinala i potencijalnog ogleda s Cibonom.

- Čeka nas teška utakmica, pogotovo ako se sjetimo da je zadnji ogled protiv Zaboka u Zadru bio neizvjestan do samoga kraja. Oni su i nastupom na završnici kupa pokazali da su ozbiljna momčad koja ima 'glavu i rep'. Utakmicu treba ozbiljno shvatiti i ući maksimalno koncentrirano. Nadamo se velikoj podršci s tribina i uz pomoć naših navijača idemo po pobjedu – za kraj je dodao iskusni Ive Ivanov.

Utakmica se igra u Krešinom domu, s počekom u 19 sati.