Hrvatska
FOTO: Zadrani se pobjedom oprostili od domaće publike

FOTO: Zadrani se pobjedom oprostili od domaće publike

Autor: Paulo Sarić

Kadeti Zadra sezonu su završili s polovičnim učinkom.

Kadeti Zadra slavili su protiv Bjelovara u zaostaloj utakmici 13. kola Jedinstvene kadetske lige rezultatom 73-62. Zadrani, koji su već izgubili sve šanse da se plasiraju na završni turnir prvenstva Hrvatske, trijumfom su se oprostili od svojih navijača svladavši s 11 razlike nekadašnji klub svog najvećeg talenta Luke Božića.

Premda su nastupili u kompletnom sastavu domaćini su većinu prvog poluvremena proveli u zaostatku. Bjelovarčani su nakon minusa od šest poena krajem prve četvrtine (14-8) krenuli u seriju 4-12 i zagospodarili terenom. Nezaustavljiv je u tim trenucima bio mladi Vito Porobić koji je bio alfa i omega napada svoje momčadi pa su Zadrani tek krajem druge dionice, naletom 12-0, uspostavili ravnotežu i vratili se u vodstvo. Semafor je na poluvremenu pokazivao 35-29 za dalmatinski sastav nakon čega su domaćini usmjerili utakmicu u svoje vode.

Selinovi su igrali u nastavku zaigrali bolju obranu zahvaljujući kojoj su se u 26. minuti, košem Gabrijela Majice, odvojili na dvoznamenkastu prednost (46-35). Razlika je u nekoliko navrata dosezala i 15 koševa, no gosti nisu pokleknuli te su do kraja susreta nastavili prijetiti Zadranima. Ipak, do većih uzbuđenja nije došlo pa je momčad Marka Selina upisala svoju devetu pobjedu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Domaćine su do novog trijumfa vodili Edis Korman i Valon Osmanović s 13, odnosno 11 koševa, dok je najefikasniji u gostujućim redovima bio Vito Porobić s 31 poenom i deset skokova.