Hrvatska
Zadrani u Jazinama srušili Cibonu

Zadrani u Jazinama srušili Cibonu

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev (KK Zadar)

Jedinstvena kadetska liga

Kadeti Zadra u susretu 2. kola Jedinstvene kadetske lige savladali su ekipu Cibone rezultatom 87:72 u zadarskom Hramu košarke – legendarnim Jazinama. Susret je nešto više od 35 minuta pružao rezultatsku napetost nakon čega su gosti iz Zagreba pokleknuli u zadnjoj dionici.

Tijekom prvih deset minuta Zadrani su bolje reagirali i uhvatili prvo visoko vodstvo (13:8) nakon čega se ‘bude’ Vukovi te do kraja prve četvrtine na semaforu stoji blaga prednost domaće ekipe 21:19. Dobru partiju gledamo i u nastavku, poprilično ‘muška’ i zrela košarka ostavila nas je uskraćene za poene pa je tako nakon početnih 40 u drugoj dionici ubačeno svega 30 koševa pri rezultatu 37:33 na velikom odmoru.

Nakon pauze dobivamo i nešto više koševa na kojima su škrti bili s obje strane u prvom poluvremenu. Izjednačena treća dionica ostavlja nas na jednakoj razlici između dva vječita rivala 62:58. Jedni i drugi znali su da će susret prelomiti ona ekipa koja prva bolje reagira u uvodnih pet do šest minuta zadnjeg dijela, a nakon priključka Cibone pri 68:66 Zadrani serijom od 6:0 prave ‘break’ te s nešto manje od tri minute prije kraja ‘lome’ susret u svoju korist odlaskom na deset koševa viška (80:70). Zadrani su do kraja podignuli konačnu razliku do 15 koševa te je konačni rezultat iznosio 87:72 za Zadar.

Zadrane je još jednom predvodio sjajni Michael Ružić s 28 poena i 8 skokova, 13 je uz 3 asistencije dodao kapetan Roko Zdrilić dok je 10 i 6 skokova bio učinak Tonija Josipovića. Kod Cibone 23 koša i 16 skokova imao je Josip Pavković dok su po 16 i 7 skokova imali Nino Žarković i Josip Krizmanić.

Nakon ove pobjede Zadar je prvi s omjerom 3-0, a sljedeće kolo momke Marka Selina očekuje put u Slavoniju, osječkim Vrijednosnicama.

Marko Selin, trener Zadra: ‘Čestitam prvo igračima Cibone, ali isto tako i mojim igračima na odličnoj utakmici. Ovog puta možda smo pobijedili uz malo nerealno visoku razliku s obzirom na to kako su se stvari odvijale na terenu. Ali, mislim da je utakmica bila prava, borbena, uz dvije najbolje ekipe u ovom uzrastu. Nervoza je bila prisutna tijekom prvog poluvremena, međutim kada smo u drugom poluvremenu uspostavili ravnotežu u skoku te napokon pogodili neke otvorene šuteve apsolutno zasluženo smo pobijedili.’

Marko Trninić, trener Cibone: ‘Čestitam Zadru na pobjedi i na domaćinstvu, odigrali smo kvalitetnu utakmicu tri četvrtine, a nažalost u zadnjoj četvrtini nedostajalo nam je svježine. Mislim da smo izgubili u drugom poluvremena zbog velikog broja napadačkih skokova Zadra što je sigurno utjecalo na rezultat. Generalno sam zadovoljan, mislim da imamo prostora za napredak, i da ćemo u drugom našem srazu pokazati bolju utakmicu i doći do pobjede.’