Hrvatska
Zadrani vratili „bjegunca“

Zadrani vratili „bjegunca“

Autor: Paulo Sarić

U kombinacijama je još nekoliko poznatih igrača.

Iako je prije nekoliko tjedana izgledalo da je Žuta podmornica dotaknula dno u stilu poznate U-96 iz filma Wolfganga Petersena, izgleda da se Jazine Arbanasi polako dižu prema površini. Nakon što su jučer potpisali dva velika pojačanja u vidu lanjskog kapetana GKK Šibenik Tea Petanija i jednog od najboljih strijelaca Druge ABA lige Remija Barryja, novost je i da su u svoje redove vratili ponajboljeg igrača momčadi iz dosadašnjeg dijela sezone – Mirzu Sarajliju.

Ljubljančanin s euroligaškim iskustvom u Jazine je došao krajem listopada te mu nije dugo trebalo da pokaže svoju kvalitetu. U osam je utakmica prosječno zabijao 13.9 koševa uz 5.4 asistencije, a te bi brojke zasigurno bile puno veće da se protiv Splita nije ozlijedio u prvom poluvremenu.

- Sarajlija je imao ugovor do 15. siječnja nakon čega je napustio klub. Mi u tim trenucima još uvijek nismo imali pravu sliku što želimo u nastavku sezone i hoćemo li ulagati dodatna sredstva kako bismo pokušali izboriti ostanak u HT Premijer ligi. Onoga trenutka kada smo prelomili i odlučili da ćemo se nastaviti boriti pozvali smo ga natrag. Njemu se sviđa u Zadru, dobro se adaptirao na momčad, a i momčad na njega – otkrio je mladi trener Jazina Luka Bujas i dodao - nismo željeli mijenjati stožernog igrača, a ni njemu se nije išlo iz ekipe u kojoj je jedan od nositelja pa smo se brzo dogovorili.

Sarajlija se posebno istaknuo u jedinoj pobjedi Jazina u dosadašnjem dijelu sezone kada je Riboli ubacio čak deset trica zaustavivši se na 34 poena. Zadranima će upravo takve partije 26-godišnjeg Slovenca trebati u nastavku sezone ne bi li pronašli mirnu luku i izborili ostanak među elitom.