Hrvatska
Zadranin na 'suprotnoj' strani: Nije bilo lako otići iz Zadra

Zadranin na 'suprotnoj' strani: Nije bilo lako otići iz Zadra

Šest godina nosio je dres Zadra, koji je prvi suparnik “brokera” u 2020. godini

Košarkaši s Drave imali su kratak blagdanski predah od prvenstvenih obveza, a nove stižu već večeras. Vrijednosnice Osijek imaju domaću premijeru u 2020. godini. U Gradski vrt stiže lider HT Premijer lige - momčad Zadra.


Dolazak Zadra, nema sumnje, bit će motiv "brokerima", a onaj dodatni svakako će imati Lovre Bašić. Rođeni Zadranin je nakon šest sezona svoj grad i klub, u kojem je bio i kapetan, zamijenio slavonskom ravnicom, u kojoj se jako dobro snašao, piše Glas Slavonije

- Nije bila laka odluka otići iz matičnog kluba, u kojem nisam uspijevao uhvatiti željeni kontinuitet. Bilo je dobrih igara i razdobolja u Zadru, ali došlo je vrijeme za promjenu sredine. Vrijednosnice Osijek i trener Kujundžić bili su konkretni, naglasili su da od mene očekuju da budem jedan od nositelja. Tražio sam povjerenje, minutažu i kontinuitet, to sam ovdje i dobio, a vjerujem da sam i opravdao iskazano povjerenje - naglašava Bašić, koji se zaista ne može požaliti na minutažu koju dobiva od trenera. Na parketu provodi najviše od svih igrača u ligi, prosječno igra čak 35,7 minuta.

- Nije ni to lako, ali dobro se nosim s velikom minuitažom. Ona je u momčadi podijeljena na uglavnom sedam igrača, stoga tijekom utakmice zna doći do pada koncentracije, crnih rupa, ali zasada to ipak sve dobro funkcionira - smatra play osječke momčadi, koja dobro kotira i u trenutnom poretku.

- Nismo znali što možemo očekivati od sezone, jer momčad je bila posve nova, ali stvari su brzo "kliknule" i to se vidi na rezultatima. Imamo osam pobjeda u 13 utakmica, držimo peto mjesto. Borimo se maksimalno na svakoj utakmici, iako se to možda ne bi reklo kada bi se, recimo, gledao broj primljenih poena. No imamo sjajan napadački potencijal - smatra Bašić, koji je peti strijelac prvenstva (15,9), a ispred njega su još dva klupska suigrača (Ćorić, Jordano), što samo potvrđuje zašto "brokerima" nije problem zabiti više od većine suparnika. Osim po minutaži Bašić je drugi i u ukupnoj valorizaciji učinka (258,0) te je ligaški predvodnik u još jednoj važnoj statističkoj koloni. Prvi je asistent s 9,5 dodavanja. U 13 utakmica na sedam je imao dvoznamenkasti broj "asista", najviše ih je podijelio na gostovanju kod Dubrave (14), a najmanje, gle slučaja, kod "svog" Zadra (6), još 11. listopada.

- Nije mi bilo lako prvi put biti na suprotnoj strani. Poklopilo se moje, ali i loše izdanje cijele momčadi, jedino smo protiv Zadra bili nadigrani i uvjerljivo poraženi (završilo je 114:72).

U utorak je dobra prilika za popravak dojma protiv istog suparnika. Tri dana poslije Lovre će proslaviti svoj 25. rođendan. Pobjeda bi bila idealan poklon.

- Ne treba zaboraviti da nam stiže lider prvenstva, koji je dosada izgubio samo jednu utakmicu za domaće bodove. U odnosu prema listopadu prošle godine, to više nije ista momčad. Promijenili su trenera, doveli nekoliko igrača, dobili jake momčadi u ABA ligi. Bolji su nego tada, ali vjerujem da ćemo i mi odigrati bolju utakmicu - priželjkuje Lovre Bašić, "dirigent" KK Vrijednosnice Osijek.