Hrvatska
Visoki Zadranin pojačava redove Zaboka

Visoki Zadranin pojačava redove Zaboka

Još jedno pojačanje za momčad Ivana Tomasa.

Marino Šarlija je dogovorio sve oko prelaska u KK Zabok. Riječ je o  29-godišnjem, 207 cm visokom centru, sinu proslavljenog košarkaša Stipe Šarlije.

- Pregovarali smo i dogovorili smo se. Šarlija je potpisao obrazac RP 4, dakle možemo reći pristupnicu, te početkom sljedeći tjedan očekujemo formalizaciju ovog posla i potpisivanje ugovora. Od mađarskog nacionalnog saveza smo zatražili izlazno pismo i krenuli prema HKS-u kako bi se sve čim prije realizirao ovaj posao. rekao je za Basketball.hr sportski direktor kluba Dragutin Črnjević

Marino neće zaigrati u 2. kolu HT Premijer lige protiv svog matičnog kluba Zadra (subota 13.10. - 17:30 h), no za 3. kolo i gostujući susret s Hermes Analiticom (19./20.10.) trebao bi biti na raspolaganju treneru Ivanu Tomasu.  

- Marino je karijeru započeo u KK Zadar s kojim je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio naslov prvaka države. Nakon što nije dobio priliku u tada jakoj i skupoj momčadi koja je imala stranu početnu petorku preselio je u Borik Puntamiku u čijem se dresu zadržao naredne dvije godine, da bi potom prešao u KK Đuro Đaković. Solidne igre u domaćem prvenstvu, pogotovo u posljednje dvije sezone, donijele su mu prvi inozemni angažman te je potpisao za KK Kumanovo. 

U Makedoniji se nije dugo zadržao pa je već krajem godine preselio u PVSK Panon. U najvećem sveučilišnom gradu u susjednoj nam državi zadržao se tek pola sezone prije nego se vratio u Hrvatsku, potpisavši za KK Zagreb. Dvije je godine nosio žuti dres sastava iz Trnskog, a potom se preselio u austrijski Fürstenfeld Panthersima gdje je svlačionicu dijelio s Markom Carom. U prošloj sezoni nosio dres mađarskog prvoligaša PVSK-a.