Hrvatska
Zadravec otišao, Mravak došao, porazi ostali - no ovaj puta Hermes je pao tek u produžetku

Zadravec otišao, Mravak došao, porazi ostali - no ovaj puta Hermes je pao tek u produžetku

Osijek se provukao...

Hermes Analitica u još jednom neizvjesnom susretu ove sezone nije uspijela dohvatiti drugu pobjedu u HT Premijer ligi. Vrijenosnice Osijek su nakon produžetka slavile u Zagrebu 95:90 i tako ostavile Analitičare na samo jednoj pobjedi. A početkom posljednje četvrtine imali su Zagrepčani 13 razlike (69:56), ali ni to danas nije bilo dovoljno. Domaćine je s klupe umjesto smjenjenog trenera Gordana Zadraveca vodio Zvonimir Mravak.

Šest trica su Analitičari ubacili u prvom poluvremenu i imali prednost 42:37. Upravo poslije trica Stanića i Svobode najvećih 9 (42:33) bilo je na ulasku u posljednju minutu druge četvrtine u kojoj su do odmora Osječani preko Darlinga i Buljevića uspijeli smanjiti prednost.

Treća četvrtina ponudila je rezultatske obrate. Prednost Analitičara 47:40 gosti su okrenuli u svoju prednost 52:51 da bi u završnici četvrtine serijom 13:0 s dvije uzastopne trice Ivana Svobode i jednom Filipa Kordića Hermes Analitica stigla do najvećih +12 (64:52). Na ulasku u posljednjih deset minuta bilo je 66:56.

Nakon još jdne trice raspoloženog Svobode na ulasku u posljednju četvrtinu Analitičari imaju i 13 razlike (69:56). Tada kreću gosti koji ”grickaju” prednost Analitičara, a nakon trice Lovre Buljevića na ulasku u posljednje tri minute minimalno vode 77:76. Do kraja smo vidjeli puno dramatike i odlazak u produžetak (84:84) koji je domaćinima omogućio Julijan Rajič.

Produžetak je za Osječane sjajno otvorio Buljević koji je prvo zabio dva bacanja i nakon toga i iz igre za +4 (88:84). Pridružio mu se Šarenac i nakon novog Buljevićevog koša za 92:84 činilo se da bodovi odlaze u Osijek. Nakon tri minute bez koša Hermes je napravio 6:0 i stigao na zaostatak 92:90. Poslije minute odmora Vrijednosnica Osijek u posljednjoj minuti produžetka Maxwell Darling je asistenciju Bašića pretvorio u konačnu pobjedu.

Buljević je s 31 košem (šut 12/14) predvodio goste. Antonio Jordano je dodao 17, a Lovre Bašić (11 as) i Darling po 14. Kod Analitičara Svoboda je ubacio 34 (trice 6/13). Julijan Rajič je dodao 20, a povratnik Bruno Perić 16.