Hrvatska
Regija
Zadre buđenje! Dolazi Partizan, dolaze igrači Zadra osvajači GY lige prije 20 godina

Zadre buđenje! Dolazi Partizan, dolaze igrači Zadra osvajači GY lige prije 20 godina

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Ponedjeljak 18 sati

Košarkaši Zadra u posljednjem 26. kolu prvog dijela AdmiralBet ABA lige sutra u Dvorani Krešimir Ćosić dočekuju Partizan Mozzart Bet, najbolju momčadi dosadašnjeg dijela prvenstva. Zadarski navijači svjesni su da bi pobjeda nad momčadi koja je nedavno izborila play off Eurolige, a u regionalnoj ligi u 24 utakmice zabilježila samo dva poraza, bila ravna čudu. Tome treba dodati i težak raspored u kojemu Zadar igra. Momčad se prilično potrošila u sinoćnjoj važnoj utakmici protiv Splita, pritom doživjela poraz i sve izgleda kao scenarij za katastrofu. Ipak, treba podsjetiti da je Zadar bio najbolji kad bi ga otpisali, kao u prvom dijelu lige, kada je u gostima slavio kod Crvene Zvezde Meridianbet.

– Partizan je najteža moguća utakmica na domaćem parketu. Nakon jučerašnje utakmice sa Splitom puno vremena se nema, danas ćemo napraviti regeneracijski trening, sutra ujutro pripremu za utakmicu, to je najviše što u ovom okolnostima možemo. Moramo dati sve od sebe da budemo konkurentni i što duže u utakmici. Mislim da su igrači svjesni toga i da će dati onoliko koliko mogu, kaže uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

U prvom dijelu prvenstva Partizan je na svom parketu slavio 114:77, a u Zadar ne dolazi bez motiva. Izgubi li izjednačit će se na ljestvici s Crvenom zvezdom. S obzirom da imaju lošiji međusobni omjer s gradskim rivalom, time bi ostao bez prednosti domaćeg parketa u mogućem finalu. S druge strane, Zadar može izgubiti play off, ali jedino u slučaju da Split pobijedi Crvenu zvezdu u gostima. U slučaju poraza oba hrvatska kluba, Zadar će u četvrtzavršnici vjerojatno ponovno na Partizan.

– Čeka nas posljednja utakmica regularnog dijela AdmiralBet ABA lige i želimo se pokazati u što boljem izdanju protiv momčadi koja je ušla u Top 8 Eurolige. Partizan igra odličnu košarku ove sezone, ali mislim da im moramo pokazati zube na domaćem terenu. Imamo malo vremena nakon utakmice sa Splitom, moramo što prije zaboraviti tu utakmicu i okrenuti se Partizanu i sljedećim utakmicama, kaže Sani Čampara.

Momčadi bi puno značilo da sutra protiv jednog od velikih rivala dobije i veliku podršku publike. Unatoč zatvaranju dijela teleskopa zbog incidenta na utakmici s Igokeom m:tel, mjesta za sve navijače bit će dovoljno.

Utakmica se igra sutra (ponedjeljak) u 18 sati u Dvorani Krešimir Ćosić uz prijenos na Areni Sport 1.

Posebna pozivnica na susret je potez KK Zadar koji je u goste pozvao igrače i stručni stožer koji je 2003. godine na Final Fouru u Ljubljani preko Crvene zvezde i Maccabija došao do naslova pobjednika tadašnje Goodyear lige. 

Zanimljivo je kako su osim trenera Danijela Jusupa dio te priče prije 20 godina bili Toni Dijan kao igrač, danas u ulozi Jusupovog pomoćnika, Denis Pleslić kao pomoćni trener, danas u ulozi sportskog direktora te Bernard Kotlar kao kondicijski trener, baš kao i sada.

Iz kluba pozivaju sve navijače da na utakmicu dođu barem sat vremena prije utakmice kako bi se izbjegle gužve. Od 17 sati bit će otvoreni ulazi A, B i D.


'Još jednom molimo navijače da navijaju fer i sportski, bez vrijeđanja aktera susreta na rasnoj, nacionalnoj ili vjerskoj osnovi! U dvorani je zabranjeno pušenje, korištenje pirotehnike te točenje alkohola. Podsjećamo kako su zbog kazne AdmiralBet ABA lige zatvorene tribine oba teleskopa (Sjever i Jug) te će svi pretplatnici s tribine Teleskop A-B biti smješteni na Tribinu A, a pretplatnici s tribine Teleskop C-D na Tribinu C za vrijeme trajanja kazne', poručuje KK Zadar.

Ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima Entrija, na linku te u ponedjeljak od 10 na prodajnom mjestu ispred dvorane Krešimir Ćosić.