Hrvatska
Zadru i Ciboni skinute blokade FIBA-e

Zadru i Ciboni skinute blokade FIBA-e

Autor: Teo Cilar

Zadar i Cibona od danas više nisu pod blokadom FIBA-e. Nakon što je Zadru maknuta i posljednja blokada, sat vremena poslije isto se dogodilo i sa Cibonom.

Podsjetimo, Zadar je još početkom tjedna imao pet blokada od koji su četiri bile od strane igrača (Uroš Zadnik, Jozo Brkić, Romeo Travis i Goran Vrbanc) te jednu trenersku (Aleš Pipan). To se postepeno smanjivalo, tako je do sredine tjedna brojka spala na tri imena, a nakon toga na jedno koje danas i riješeno.

Cibona je bila pod blokadom američkog košarkaša Matt Janninga, a očito je kako je uprava vukova konačno uspjela riješiti to dugovanje ili s Janingom dogovoriti odgodu. 

Zadar i Cibona nestali s popisa blokiranih klubova

Zadar će tako sutra u utakmici protiv Budućnosti biti kompletan, bez ozljeđenog Jakova Vladovića naravno, a Cibona će isto tako u nedjelju moći zaigrati sa svim svojim novim pojačanjima protiv Mega Bemaxa. 

Podsjetimo, Zadar je prošle godine u sezonu krenuo bez Igora Marića i Maja Kovačevića. I dok je Kovačević odlučio čekati i čekao do početka drugog dijela sezone da konačno zaigra za Zadar, Marić nije imao strpljenja i vratio se u Slovačku. Ovo je prva pobjeda novog vodstva KK Zadar koje je očito puno uspješnije od prethodne u rješavanju ovih problema.