Hrvatska
Zadru juniorski naslov nakon 20 godina!

Zadru juniorski naslov nakon 20 godina!

Autor: KK Zadar

Od Dijana do Buljana!

Juniori Zadra su prvi put nakon 20 godina prvaci Hrvatske!

U finalu PH za juniore, momčad Marka Selina je svladala juniore Cedevite Junior rezultatom 75:86.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, igralo se koš za koš. Vitamini su držali minimalnu prednost na poluvremenu (33:32).

Treća četvrtina je bila ključ utakmice za mlade Zadrane, uz 31 zabijeni poena stekli su prednost od desetak razlike koje nisu do kraja susreta propustili.

MVP igračem je proglašen Tomislav Buljan koji je odigrao fantastičnu utakmicu, zabio je 30 poena uz 10 skokova i 3 ukradene lopte. Duje Brala također je odigrao sjajnu utakmicu, upisao je 21 poen uz 7 skokova, dok je Krševan Klarica zabio 17 poena. 

Zanimljivo je kako je ovo prvi juniorski naslov za Zadar nakon 2001. godine, MVP je tad bio današnji pomoćni trener Toni Dijan.

Juniori Zadra sezonu su završili bez poraza.

STATISTIKA

Marko Selin, trener juniora Zadra:

“Ovo je kruna trogodišnjeg rada ove generacije, sada sam malo emotivan, čestitam svojim igračima, borili su se, igrali pravo zadarski, zadarsko srce. Ako budemo pametni, vjerovali u njih, nadam se da će tu biti igrača za prvu momčad.”

Anđelko Matov, trener juniora Cedevite Junior:

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, to su zaslužili kroz cijeli tijek utakmice kako se odvijala. Mi nismo iskontrolirali ključno, njihov ofenzivni skok i pogotovo šut za tri poena koji je pogotovo proradio u drugom poluvremenu. Kao prvoligaš, sada novi premijerligaš moramo biti totalno zadovoljni, seniori su nam ušli u HT Premijer ligu, juniori su nam viceprvaci Hrvatske. Vidljivo je da Cedevita Junior nastavlja onaj put koji je imala Cedevita Zagreb i da ima svijetlu budućnost."