Hrvatska
Zadru nakon seniorskog i juniorskog i pretkadetski naslov, Grbić MVP

Zadru nakon seniorskog i juniorskog i pretkadetski naslov, Grbić MVP

Autor: Branko Tabak

U finalu pala Cibona.

Pretkadeti Zadra su upotpunili rezultatski fantastičnu sezonu ne samo kluba već i Zadra kao grada košarke. Senioru su prvaci Hrvatske i pobjednici Kupa Krešimira Ćosića. Juniori su također prvaci države. Škola košarke Zadar je osvojila treće mjesto na PH do 13 godina, dok je u kadetskom uzrastu bronca pripala Sonik Puntamiki. Uz sve to Košarkaški klub košarke u kolicima Zadar je osvojio duplu nacionalnu krunu.

U današnjem finalu Prvenstva Hrvatske za pretkadete Zadar je pobijedio Cibonu 93-84.


Cibosi su poveli 13 razlike (19-6) Zadrani se vratili i na poluvremenu pobjegli na istu prednost (49-36). Cibona je izjednačila (76-76) i utakmicu uvukla u rezultatsku neizvjesnost u kojoj je Zadar odigrao zrelije i mirnije i zasluženo stigao do titule. Ključne poteze za Zadrane u završnici, ali i tijekom susreta, su vukli Toni Torbarina (17 poena), Vice Grbić (17 poena, 12 skokova), Filip Skelin (17 poena, 4 skoka, 5 asistencija) i Vito Perković (15 poena, 13 skokova, 6 asistencija). Odličnu utakmicu odigrali su i Mihael Ružić s 12 poena, 7 skokova i 2 asistencije te Domagoj Batur s 10 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Grbić je proglašen i najboljih igračem Završnice PH. 


Kod Cibone bilo je pet dvoznamenkastih igrača. Nino Živković se istaknuo s 23 poena i 6 ukradenih lopti. Josip Krizmanić je postigao 15 poena uz 6 skokova, ali i slabu realizaciju s linije slobodnih bacanja (3-13). Luka Petranović je uz 14 poena imao 6 skokova, a Filip Ferderber uz 13 poena 7 skokova.

Treće mjesto osvojila je ekipa Cedevite Junior koja je bila bolja od Stoje 72-79.