Hrvatska
Zadru pobjeda, Carteru isključenje

Zadru pobjeda, Carteru isključenje

Autor: Branko Tabak

Zadrani sve bliže startnoj jedinici.

Uspješan povratak u Jazine za košarkaše Zadra. U zaostaloj utakmici 26. kola HT Premijer lige Zadrani su svladali Šibenku 98-83.

Nakon izjednačenog prvo0g poluvremena (47-45) uslijedila je furiozna treća četvrtina domaćina koji su za sedam minuta napravili seriju 19-3 i riješili pitanje pobjednika. Uz odličan šut za tri poena (15 od 28) Zadar je lako kontroliao susret. 

Zanimljivo, početkom drugog poluvremena zbog druge nesportske pogreške isključen je Justin Carter, no ovaj događaj kao da je trgnuo Zadrane.

Najbolji igrač u redovima domaćina bio je Antonio Jordano koji je zabio 23 poena uz 5 pogođenih trica. Aleksandar Bursać imao je 16 poena i 5 skokova dok je Kodi Justice susret završio s 14 poena.

Za Šibenku Henrik Širko je upisao 17 poena i po 7 skokova i asistencija.

Zadar u nedjelju u Jazinama dočekuje momčad Splita. 

STATISTIKA

Veljko Mršić, trener Zadra: 

“Kredit ide Šibenki koja je odigrala dobru napadačku utakmicu, šuterski su bili dobri što smo i znali. Mi smo malo  zahrđali u ovih osam dana bez utakmice, radili smo da se malo osvježimo i da podignemo malo fizičke spreme i to se osjetilo na početku. U drugom poluvremenu smo odigrali malo bolju obranu i napravili smo tu prednost. Napadački smo bili veći dio utakmice dobri, vidi se da smo uigraniji i da se bolje tražimo, došli smo do dosta dobrih situacija. Bili smo efikasni u šutu, naročito u šutu za tri poena. Čestitam mojim momcima i Šibenki na dobroj utakmici.”

Dženan Rahimić, trener Šibenke: 

“Očekivali smo taj drugačiji ulazak Zadra u drugom poluvremenu, i tako je bilo u tih pet minuta gdje smo pali s koncentracijom i snagom. Ne mogu svojim momcima zamjeriti ništa je su oni dali svoj maksimum, odigrali smo jednu dobru partiju. Individualna kvaliteta Zadra je presudila.” 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore